مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,291
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت بیولوژیکی و ترکیبات شیمیایی اسانس آویشن (Thymus x-porlock) و پونه (Mentha longifolia)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 در این مقاله اسانس آویشن (Thymus x- porlock) و پونه.(Mentha longifolia) با روش تقطیر با بخار استخراج و تاثیر ضد میکروبی آنها با روش های دیسک پلیت و رقت لوله ای در رقت های مختلف ودر چهار مرحله مختلف زمانی مطالعه شد. روغن های فرار موثر در رقت های مختلف در برابر سه رقت مختلف سوسپانسیون باکترایل قرار گرفتند تا حداقل غلظت مهارکنندگی (minimal inhibitory concentration(MIC)) وحداقل غلظت کشندگی (minimal bactericidal concentration(MBC)) آنها تعیین گردد. اسانس آویشن در رقت 1.16 هاله عدم رشد اشرشیاکلی(E.coli)  به قطر 17میلی مترو در رقت 1.8هاله عدم رشد استافیلوکوکوس اورئوس (S.aureas) به قطر 22میلی متر را ایجاد کرد. رقت های فوق تا 2 ماه پس از اسانس گیری کیفیت خود را نشان می دهند و در غلظت های بالاتر, به مدت مدید قابل نگهداری و تاثیر گذاری اند. اسانس تازه رقیق نشده پونه.با قطر 12 میلی متر هاله ممانعت رشد در خصوص اشرشیاکلی و قطر 23میلی متر در خصوص  استافیلوکوکوس اورئوس تا یک ماه پس از اسانس گیری خاصیت باکتریل سیدال دارد. از نظر زمانی مدت تاثیرگذاری اسانسها کوتاه تر بود و در مدت 30 دقیقه بهترین تاثیر خود را نشان دادند. تجزیه و شناسایی ترکیبات اسانس ها نشان می دهد که هر دو اسانس در پنج ترکیب مونوترپنی آلفا- پینن(α-pinene) لیمونن (Limonene), میرسن(Myrcene), سابینن (Sabinene) و لینالول (Linalool) مشترک هستند. اسانس آویشن خاصیت باکتریسیدی قوی تری را از خود نشان داد. ترکیبات عمده اسانس آویشن عبارت بودند از (54.52) سینئول- 8 و 1(Cineole-1,8), (5.03درصد) سابینن هیدرات (Sabinene hydrate), (7.89درصد) تیمول(Thymol)  و ترکیبات عمده اسانس پونه.شامل (12.92درصد) ترانس پیپریتول (Trans- Piperitol) (43.96درصد) پیپریتون(Piepritone)  می شوند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، محمدباقر، و رسولی، ایرج. (1379). فعالیت بیولوژیکی و ترکیبات شیمیایی اسانس آویشن (Thymus x-porlock) و پونه (Mentha longifolia). دانشور پزشکی، 8(31 (ویژه نامه مقالات کشاورزی و علوم پایه))، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/31215/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی محمدباقر، رسولی ایرج. فعالیت بیولوژیکی و ترکیبات شیمیایی اسانس آویشن (Thymus x-porlock) و پونه (Mentha longifolia). دانشور پزشکی[Internet]. 1379؛8(31 (ویژه نامه مقالات کشاورزی و علوم پایه)):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/31215/fa

    IEEE: کپی

    محمدباقر رضایی، و ایرج رسولی، “فعالیت بیولوژیکی و ترکیبات شیمیایی اسانس آویشن (Thymus x-porlock) و پونه (Mentha longifolia)،” دانشور پزشکی، vol. 8، no. 31 (ویژه نامه مقالات کشاورزی و علوم پایه)، pp. 1–8، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/31215/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button