Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

19,419
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,550
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آثار ضد باکتریایی عصاره های نعناع، شیرین بیان، پونه، بابونه و آویشن بر هلیکوباکتر پیلوری

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 70

چکیده

هلیکوباکتر پیلوری, یک عامل مهم در ایجاد گاستریت مزمن, زخم معده و اثنی عشر محسوب می شود و همچنین احتمال میرود که در ایجاد آدنوکارسینومای دیستال معده نیز نقش داشته باشد. عفونت ایجاد شده توسط هلیکوباکتر پیلوری می تواند به زخم های مزمن معده و اثنیعشر منجر شود که عواقب وخیم تر آن به شکل آتروفی و متاپلازی معدهای در بافت ها ظاهر می گردد. افزایش روزافزون مقاومت دارویی هلیکوباکتر پیلوری به آنتیبیو تیک های رایج, هدف این مطالعه بود و در جریان مطالعه, تاثیر پنج گونه از گیاهان افزودنی در مواد غذایی از نظر خاصیت ضد باکتریایی علیه هشت سویه هلیکوباکتر پیلوری مورد بررسی قرار گرفت.گیاهانی که علیه هشت سویه هلیکوباکتر پیلوری انتخاب شدند عبارت بودند از: نعناع, شیرین بیان, پونه, بابونه و آویشن. عصاره های الکلی و آبی با روش انتشار در آگار بر روی هلیوکوباکتر پیلوری های جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بخش آندوسکوپی بیمارستان شریعتی تهران مورد بررسی قرار گرفت.از بین عصاره های آبی حاصل از گیاهان مورد مطالعه از نظر اثر ضد باکتریایی, عصاره نعناع بیش ترین اثر ضد هلیکوباکتر پیلوری را داشت (میانگین قطر هاله عدم رشد 14 میلی متر) و بعد از آن به ترتیب شیرین بیان, پونه, بابونه و آویشن قرار داشتند. در میان عصاره های الکلی, عصاره نعناع با میانگین 10 میلی متر اثربخش بود و پس از آن, شیرین بیان, پونه و آویشن دارای فعالیت ضد باکتریایی بودند.با توجه به این که عصاره های آبی, الکلی مربوط به نعناع و شیرین بیان دارای فعالیت ضد باکتریایی بالاتر هستند, شناسایی ماده موثر این گیاهان به عنوان یک ترکیب موثر ضد میکروبی گام بعدی در این راستا محسوب می شوند و شناسایی آثار ضدمیکروبی دیگر گیاهان افزونی در مواد غذایی امری ضروری به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نوری زاده، عزت، میرزاپور، طوبا، قاسمی، کریم اله، رضوی، سیدمهدی، و لطیفی نوید، سعید. (1383). بررسی آثار ضد باکتریایی عصاره های نعناع, شیرین بیان, پونه, بابونه و آویشن بر هلیکوباکتر پیلوری. دانشور پزشکی، 11(52)، 67-70. SID. https://sid.ir/paper/31255/fa

Vancouver: کپی

نوری زاده عزت، میرزاپور طوبا، قاسمی کریم اله، رضوی سیدمهدی، لطیفی نوید سعید. بررسی آثار ضد باکتریایی عصاره های نعناع, شیرین بیان, پونه, بابونه و آویشن بر هلیکوباکتر پیلوری. دانشور پزشکی[Internet]. 1383؛11(52):67-70. Available from: https://sid.ir/paper/31255/fa

IEEE: کپی

عزت نوری زاده، طوبا میرزاپور، کریم اله قاسمی، سیدمهدی رضوی، و سعید لطیفی نوید، “بررسی آثار ضد باکتریایی عصاره های نعناع, شیرین بیان, پونه, بابونه و آویشن بر هلیکوباکتر پیلوری،” دانشور پزشکی، vol. 11، no. 52، pp. 67–70، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/31255/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا