مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,002
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

324
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره نانو کپسول پونه کوهی (Mentha longifolia) بر عمر ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی در شرایط نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 61

چکیده

 در این مطالعه, تاثیر عصاره آزاد و نانو کپسول پونه (غلظت 500 و 1000 پی پی ام) بر روی زمان ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio) طی دوره نگهداری 16 روزه در دمای 4 درجه سانتی گراد موردبررسی قرارگرفت. شاخص های میکروبی (شمارش باکتریایی کل و سرمادوست) و شاخص های شیمیایی (عدد پر اکسید, مجموع ازت فرار و تیوباربیتوریک اسید), در زمان های صفر, 4, 8, 12 و 16 اندازه گیری شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد عصاره پونه فساد شیمیایی و میکروبی را در فیله ماهی را به تعویق به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد به تعویق انداخت (P<0.05) همچنین, در بین تیمارها, تیمار حاوی عصاره کپسول شده پونه کوهی با غلظت 1000 پی پی ام, توانست اکسیداسیون لیپیدی در فیله ماهی را از طریق کاهش پر اکسید, مقادیر تیوباربیوتیک اسید به طور معنی داری به تعویق بیندازد (P<0.05) و این تیمار کمترین مقادیر مجموع بازهای نیتروژنی فرار دارا بود (P<0.05) و همچنین تنها این تیمار از شاخص های میکروبی مقادیر قابل قبولی تا انتهای دوره نگهداری برخوردار بود (P<0.05). بنابراین می توان اذعان نمود که عصاره پونه کوهی را به عنوان یک نگهدارند طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی مناسب در گوشت و فرآورده های شیلاتی مورد استفاده قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوادیان، سیدروح اله، و ابراهیمیان، سیدحسن. (1396). بررسی تاثیر عصاره نانو کپسول پونه کوهی (Mentha longifolia) بر عمر ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی در شرایط نگهداری در یخچال. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 9(36 )، 49-61. SID. https://sid.ir/paper/522904/fa

    Vancouver: کپی

    جوادیان سیدروح اله، ابراهیمیان سیدحسن. بررسی تاثیر عصاره نانو کپسول پونه کوهی (Mentha longifolia) بر عمر ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی در شرایط نگهداری در یخچال. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1396؛9(36 ):49-61. Available from: https://sid.ir/paper/522904/fa

    IEEE: کپی

    سیدروح اله جوادیان، و سیدحسن ابراهیمیان، “بررسی تاثیر عصاره نانو کپسول پونه کوهی (Mentha longifolia) بر عمر ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی در شرایط نگهداری در یخچال،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 9، no. 36 ، pp. 49–61، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/522904/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button