مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

860
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی زمان پخت بر خواص ساختاری، مغناطیسی و دی الکتریکی نانوذرات فریت اسپینلی استرانسیوم(SrFe2O4)ساخته شده به روش سل-ژل

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 180

چکیده

 در این مقاله, نانوذرات فریت اسپینلی استرانسیوم (SrFe2O4) به روش سل-ژل تهیه گردید. هم چنین به منظور بررسی تأثیر زمان پخت بر روی خواص ساختاری, مغناطیسی و دی الکتریکی نانوذرات فریت اسپینلی استرانسیوم, ابتدا ژلی از نیترات های فلزی با نسبت مولی مشخص تهیه و سپس پودر حاصل در دمای ° C700 در زمان های مختلف پخت گردید. نتایج حاصل از الگوهای پراش اشعة x, نشان دهندة تشکیل فاز اصلی فریت اسپینلی استرانسیوم با افزایش زمان پخت می باشد. هم چنین بررسی تصویرهای میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی نشان داد که ذرات فریت اسپینلی استرانسیوم ذراتی همگن و یکنواخت می باشند؛ ولی از آنجایی که نمونه ها دارای خاصیت مغناطیسی هستند, باعث کلوخه ای شدن ذرات نمونه ها شده است. نتایج آنالیز(FT-IR) نمونه ها نشان می دهد که جایگاه های چهار وجهی و هشت وجهی که از ویژگی های مهم فریت های اسپینلی است, تشکیل شده است. بررسی خواص مغناطیسی نمونه ها نشان داد که با افزایش زمان پخت مقدار Ms از (emu/g)96/4 به (emu/g)11/ 24 و مقدار Hc از (Oe) 18/92 به (Oe)81/ 1632 افزایش یافته است که این به علت تغییر توزیع یون ها و ناهمسانگردی شکلی نانوذرات می باشد. نتایج بدست آمده نشان می دهند که ثابت دی الکتریک و اتلاف دی-الکتریک با افزایش فرکانس کاهش, در حالی که رسانندگی الکتریکی ac افزایش می یابد که نحوة این تغییرات توسط مدل ماکسول – وگنر ارزیابی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی قهفرخی، سیدابراهیم، محمد زاده شعبه گر، الهام، و زرگرشوشتری، مرتضی. (1397). بررسی زمان پخت بر خواص ساختاری, مغناطیسی و دی الکتریکی نانوذرات فریت اسپینلی استرانسیوم(SrFe2O4)ساخته شده به روش سل-ژل. پژوهش سیستم های بس ذره ای (علوم دانشگاه شهید چمران)، 8(17 )، 167-180. SID. https://sid.ir/paper/243743/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی قهفرخی سیدابراهیم، محمد زاده شعبه گر الهام، زرگرشوشتری مرتضی. بررسی زمان پخت بر خواص ساختاری, مغناطیسی و دی الکتریکی نانوذرات فریت اسپینلی استرانسیوم(SrFe2O4)ساخته شده به روش سل-ژل. پژوهش سیستم های بس ذره ای (علوم دانشگاه شهید چمران)[Internet]. 1397؛8(17 ):167-180. Available from: https://sid.ir/paper/243743/fa

    IEEE: کپی

    سیدابراهیم موسوی قهفرخی، الهام محمد زاده شعبه گر، و مرتضی زرگرشوشتری، “بررسی زمان پخت بر خواص ساختاری, مغناطیسی و دی الکتریکی نانوذرات فریت اسپینلی استرانسیوم(SrFe2O4)ساخته شده به روش سل-ژل،” پژوهش سیستم های بس ذره ای (علوم دانشگاه شهید چمران)، vol. 8، no. 17 ، pp. 167–180، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/243743/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button