مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

931
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پتانسیل خورندگی و رسوب گذاری آب شرب روستایی شهرستان تایباد در سال 95-1394

صفحات

 صفحه شروع 4 | صفحه پایان 13

چکیده

 زمینه و هدف: خورندگی یکی از پیچیده ترین و پرهزینه ترین مشکلات مربوط به تولید آب آشامیدنی می باشد که بر سلامت مصرف کنندگان و پذیرش عمومی یک منبع آب و هزینه های تامین آب آشامیدنی تاثیر گذار است. رسوب گذاری نیز سبب مشکلاتی همچون گرفتگی و افت فشار در شبکه آب رسانی خواهد شد. هدف از این مطالعه تعیین کیفیت شیمیایی و شاخص های پایداری (پتانسیل خورندگی و رسوب گذاری) منابع تامین آب شرب روستاهای شهرستان تایباد در سال 95-1394 بود.روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی, تعداد 96 نمونه (از 8 چاه) در مدت 12 ماه از نظر پارامترهای فیزیکی-شیمیایی مختلف مورد آنالیز قرار گرفت. سپس خورندگی و رسوب گذاری آب از نظر شاخص لانژلیه, شاخص رایزنر, شاخص تهاجمی و شاخص پوکوریوس تعیین شد.نتایج: نتایج نشان دادکه برخی از چاه ها نتوانستند حد مجاز کیفیت را از نظر TDS و سختی برآورده سازند. اما از نظر پارامترهای دیگری از جمله فلوراید, نیتریت و نیترات حدود مجاز رعایت شده بود. همچنین ایستگاه های نمونه برداری از نظر شاخص لانژلیه 50 درصد خورنده و 50 درصد رسوب گذار, شاخص رایزنر 50 درصد خورنده و 50 درصد خنثی, شاخص تهاجمی 25 درصد رسوب گذار و 75 درصد خنثی, و ازنظر شاخص پوکوریوس 37.5 درصد خورنده, 25 درصد رسوب گذار و 37.5 درصد خنثی بودند.نتیجه گیری: از آنجا که از نظر اکثر شاخص ها, آب منطقه در وضعیت خنثی و پایدار قرار ندارد, لذا پایدارسازی آب قبل از ورود آب به شبکه توزیع به عنوان عاملی مهم در کنترل پدیده خورندگی و رسوب گذاری توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داوودی، مجتبی، اسکندری تربقان، آمنه، برجسته عسکری، فاطمه، سرمدی، محمد، سلیمی، جواد، طحان، داوود، و شیرزاد فاردقی، حسن. (1395). بررسی پتانسیل خورندگی و رسوب گذاری آب شرب روستایی شهرستان تایباد در سال 95-1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، 4(2)، 4-13. SID. https://sid.ir/paper/244688/fa

    Vancouver: کپی

    داوودی مجتبی، اسکندری تربقان آمنه، برجسته عسکری فاطمه، سرمدی محمد، سلیمی جواد، طحان داوود، شیرزاد فاردقی حسن. بررسی پتانسیل خورندگی و رسوب گذاری آب شرب روستایی شهرستان تایباد در سال 95-1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه[Internet]. 1395؛4(2):4-13. Available from: https://sid.ir/paper/244688/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی داوودی، آمنه اسکندری تربقان، فاطمه برجسته عسکری، محمد سرمدی، جواد سلیمی، داوود طحان، و حسن شیرزاد فاردقی، “بررسی پتانسیل خورندگی و رسوب گذاری آب شرب روستایی شهرستان تایباد در سال 95-1394،” مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، vol. 4، no. 2، pp. 4–13، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/244688/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button