مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,911
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

886
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از میل ورم زنده (Tenebrio molitor) در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان: تاثیر بر عملکرد رشد و بازماندگی، بهره وری تغذیه ای، ترکیبات لاشه و آنزیم های هضمی روده

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 143

چکیده

 اهداف: در این مطالعه اثر سطوح مختلف استفاده از کرم میل ورم (Tenebrio molitor L., TM) بر عملکرد رشد و تغذیه, ترکیب بدن و آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss بررسی شد. ماهیان (میانگین وزنی 27/0 ± 58/8 گرم) در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تیمار و هر یک با 3 تکرار جایابی شدند. مواد و روش ها: ماهی قزل آلا با سطوح مختلف 0, 15, 30 و 60 درصد (TM60, TM30, TM15, TM0) جیره غذایی (با احتساب 50% رطوبت) از کرم زنده به مدت 30 روز استفاده نمودند. یافته ها: در پایان آزمایش, بین تیمارها در عملکرد رشد و بهره وری تغذیه تفاوت معنی دار وجود داشت. نتایج نشان داد که با افزایش سطح رژیم غذایی از 0 تا 60 درصد پارامترهای رشد و بهره وری غذایی نیز افزایش یافت. ضریب تبدیل غذایی (FCR) به-طور معنی داری در ماهیان تغذیه شده با سطوح بالای کرم (TM60) کاهش یافت. تیمارهای تغذیه شده با TM بیشترین مقدار پروتئین و کمترین مقدار چربی در مقایسه با تیمار شاهد داشتند. آنالیز آنزیم های گوارشی نشان داد که مقادیر آمیلاز, پروتئاز و لیپاز بین تیمار شاهد و سایر تیمارها تفاوت معنی دار آماری دارد. فعالیت پروتئاز و آمیلاز در ماهیان تغذیه شده TM60 (بترتیب 04/4± 30/87 و 10/40± 16/719) در مقایسه با تیمار TM0 بیشتر بود. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که استفاده از 60 درصد کرم زنده (TM60) به جای جیره پایه می تواند باعث بهبود رشد, ترکیبات لاشه و آنزیم های گوارشی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هرسیج، محمد، آدینه، حسین، ملک نژاد، رسول، جعفریان، حجت اله، و اسدی، مهدی. (1398). استفاده از میل ورم زنده (Tenebrio molitor) در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان: تاثیر بر عملکرد رشد و بازماندگی, بهره وری تغذیه ای, ترکیبات لاشه و آنزیم های هضمی روده. علوم و فنون شیلات، 8(3 )، 137-143. SID. https://sid.ir/paper/246847/fa

    Vancouver: کپی

    هرسیج محمد، آدینه حسین، ملک نژاد رسول، جعفریان حجت اله، اسدی مهدی. استفاده از میل ورم زنده (Tenebrio molitor) در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان: تاثیر بر عملکرد رشد و بازماندگی, بهره وری تغذیه ای, ترکیبات لاشه و آنزیم های هضمی روده. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1398؛8(3 ):137-143. Available from: https://sid.ir/paper/246847/fa

    IEEE: کپی

    محمد هرسیج، حسین آدینه، رسول ملک نژاد، حجت اله جعفریان، و مهدی اسدی، “استفاده از میل ورم زنده (Tenebrio molitor) در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان: تاثیر بر عملکرد رشد و بازماندگی, بهره وری تغذیه ای, ترکیبات لاشه و آنزیم های هضمی روده،” علوم و فنون شیلات، vol. 8، no. 3 ، pp. 137–143، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246847/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button