Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

407
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر درجه حرارت استخراج ژلاتین از پوست فیل ماهی (Huso huso) پرورشی بر دامنه وزن مولکولی پپتیدها، ترکیب اسیدآمینه و فعالیت ضداکسایشی ژلاتین هیدرولیز

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 163

چکیده

 اهداف: هدف مطالعه حاضر استخراج ژلاتین از پوست فیلماهی پرورشی در درجه حرارتهای مختلف, سپس آبکافت توسط آنزیم پروتئازی آلکالاز و در نهایت سنجش دامنه وزن مولکولی پپتیدها, ترکیب اسیدآمینه و ارزیابی فعالیت ضداکسایشی آبکافته ها بوده است. مواد و روشها: ابتدا ژلاتین از پوست پس از حذف رنگدانه ها و پروتئین های غیرکلاژنی, چربی گیری و بازکردن زنجیره های مارپیچ سه گانه کلاژن در درجه حرارتهای 50, 60, 70 و 80oC طی مدت 6 ساعت استخراج و سپس توسط آلکالاز در نسبت آنزیم به پروتئین 1 به 20 (وزنی/وزنی) برای مدت 3 ساعت هیدرولیز شد. دامنه وزن مولکولی پپتیدها, ترکیب اسیدآمینه و فعالیت ضداکسایشی آبکافته ها در مدلهای مختلف بررسی شد. یافته ها: درجه آبکافت در تمامی نمونه ها طی 30 دقیقه اول به بیشترین میزان خود رسید. بالاترین درجه آبکافت مربوط به استخراج در دمای 80oC بود. اختلاف محسوسی بین نمونه های آبکافته ژلاتین از لحاظ ترکیب اسیدآمینه و پروفیل پپتیدی تحت تاثیر دمای استخراج ژلاتین مشاهده نشد. در آبکافته حاصل از استخراج در درجه حرارت 60oC, مقدار پپتیدهای کوچک اندازه (با وزن مولکول کمتر از 0. 5 کیلودالتون) و میزان کل اسیدهای آمینه (گرم در 100 گرم) نسبت به سایر آبکافته ها اندکی بیشتر بود. این امر تا حدی بر فعالیت ضداکسایشی اثر داشت. در دماهای بالاتر استخراج ژلاتین, توانایی آبکافته ها در جلوگیری از کاهش گروه های سولفیدریل کل کاهش یافت (p<0. 05) ولی بر TBARS و آب گریزی سطح تاثیر نداشت (p<0. 05). نتیجه گیری: دمای استخراج ژلاتین بر ویژگی ها و فعالیت ضداکسایشی آبکافته ها اثری محسوس نداشت و آبکافته ژلاتین با فعالیت ضداکسایشی و غنی از پپتیدهای با وزن مولکولی کمتر از 1 کیلودالتون در دمای استخراج 50oC قابل تولید است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلی پورگماری، راضیه، و نیکو، مهدی. (1398). اثر درجه حرارت استخراج ژلاتین از پوست فیل ماهی (Huso huso) پرورشی بر دامنه وزن مولکولی پپتیدها, ترکیب اسیدآمینه و فعالیت ضداکسایشی ژلاتین هیدرولیز. علوم و فنون شیلات، 8(3 )، 155-163. SID. https://sid.ir/paper/246848/fa

    Vancouver: کپی

    قلی پورگماری راضیه، نیکو مهدی. اثر درجه حرارت استخراج ژلاتین از پوست فیل ماهی (Huso huso) پرورشی بر دامنه وزن مولکولی پپتیدها, ترکیب اسیدآمینه و فعالیت ضداکسایشی ژلاتین هیدرولیز. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1398؛8(3 ):155-163. Available from: https://sid.ir/paper/246848/fa

    IEEE: کپی

    راضیه قلی پورگماری، و مهدی نیکو، “اثر درجه حرارت استخراج ژلاتین از پوست فیل ماهی (Huso huso) پرورشی بر دامنه وزن مولکولی پپتیدها, ترکیب اسیدآمینه و فعالیت ضداکسایشی ژلاتین هیدرولیز،” علوم و فنون شیلات، vol. 8، no. 3 ، pp. 155–163، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246848/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا