مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

934
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس گیاهان دارویی بر عمر انباری و کیفیت پرتقال والنسیا (Citrus chinensis Cv. Valencia) در انبار معمولی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 به منظور بررسی اثر اسانس گیاهان دارویی در افزایش عمر انباری پرتقال والنسیا, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 15 تیمار و 4 تکرار و تعداد انجام شد. پس از زخم کردن پوست میوه و محلول پاشی روی آنها با محلول حاوی 500 اسپور مخلوط کپک سبز  (Pencillium digitatum)آبی (P. italicum), میوه ها در اسانس آویشن (Thymus vulgaris), زیره (Cuminum cyminum), مرزه (Satureja montana) و میخک هندی  (Syzygium aromaticum)هر کدام به غلظت های 250, 500 و 750 میلی لیتر در لیتر به مدت 5 دقیقه غوطه ور گردید. پس از خشک شدن آب سطح میوه, هر میوه در پلاستیک جداگانه بسته بندی و به انبار معمولی (%85-75  RHو18±3oC ) منتقل و به مدت 60 روز نگهداری گردید و با شاهد بدون زخم و شستشو, شاهد شسته شده و شاهد زخمی مقایسه شدند. بر اساس نتایج مقایسه میانگین ها بیشترین درصد پوسیدگی در تیمار میخک 500 میلی لیتر در لیتر و کمترین آن در تیمار شاهد بدون زخم با شستشو رخ داد که با آویشن 750, زیره 250 و مرزه 500 و 750 میلی لیتر در لیتر اختلاف معنی داری نداشت. بین تیمارها از نظر درصد کاهش ویتامین ث, اسید کل و TSS اختلاف معنی دار وجود نداشت ولی در رابطه با درصد افزایش pH, درصد کاهش وزن, درصد وزنی و عددی پوسیدگی اختلاف معنی دار در سطح یک درصد وجود داشت. با توجه به نتایج می توان تیمار زیره 250 میکرو لیتر در لیتر و تیمار مرزه 500 و 750 میلی لیتر در لیتر را به عنوان بهترین تیمار ها معرفی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرزادی، حامد، ابوطالبی، عبدالحسین، و محمدی، عبدالحسین. (1391). اثر اسانس گیاهان دارویی بر عمر انباری و کیفیت پرتقال والنسیا (Citrus chinensis Cv. Valencia) در انبار معمولی. فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی، 1(3)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/247721/fa

    Vancouver: کپی

    شیرزادی حامد، ابوطالبی عبدالحسین، محمدی عبدالحسین. اثر اسانس گیاهان دارویی بر عمر انباری و کیفیت پرتقال والنسیا (Citrus chinensis Cv. Valencia) در انبار معمولی. فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی[Internet]. 1391؛1(3):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/247721/fa

    IEEE: کپی

    حامد شیرزادی، عبدالحسین ابوطالبی، و عبدالحسین محمدی، “اثر اسانس گیاهان دارویی بر عمر انباری و کیفیت پرتقال والنسیا (Citrus chinensis Cv. Valencia) در انبار معمولی،” فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی، vol. 1، no. 3، pp. 1–12، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247721/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button