مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

878
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

480
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه برخی از صفات کیفی، ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتی اکسیدانی روغن و میوه در ژنوتیپ های برگزیده در گیاه .Olea europaea L در استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 54

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی درصد و صفات کیفی روغن و میوه در برخی از ژنوتیپ های پرمحصول گیاه زیتون (Olea europaea L. ) در استان گلستان و در سال زراعی 92-1391 بر روی 26 ژنوتیپ انجام شد. شاخص رسیدگی میوه بر اساس سنجش رنگ و ژنوتیپ ها از نظر وزن میوه و درصد گوشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. درصد روغن توسط دستگاه سوکسله در ماده خشک و تر محاسبه و ویژگی های کیفی آن ها نیز بررسی شد. ژنوتیپ ها از نظر درصد روغن در ماده خشک و تر تنوع قابل ملاحظه ای داشتند. به طوری که بیشترین درصد روغن در ماده تر ژنوتیپ G9 مشاهده شد که البته با ژنوتیپ های C9, E7, F7 وA2  اختلاف معنی داری نداشت. در ژنوتیپ های برتر روغنی, شاخص های کیفی و دارویی روغن نظیر شاخص های اسپکتروفتومتری K232 و K270, کلروفیل و کاروتنوئید کل, ضریب شکست, ارزش پراکسید و اسیدیته مطالعه شد. نتایج حاکی از آن است که مقدار ضریب شکست روغن در ژنوتیپ های مورد مطالعه مطابق با میزان استاندارد تعیین شده از سوی شورای بین المللی روغن زیتون (1.4705-1.4677) بود. بیشترین میزان K232 در ژنوتیپ های A2 و بیشترین میزان K270 در ژنوتیپ C9 وجود داشت.روغن حاصل از ژنوتیپ A13 دارای بالاترین میزان کلروفیل بود. بالاترین میزان کاروتنوئید در روغن ژنوتیپ های E7 و A13 مشاهده شد. بیشترین میزان پراکسید در ژنوتیپ E5 و بیشترین میزان اسیدیته در ژنوتیپ H11 مشاهده شد. در ژنوتیپ های برتر کنسروی, بیشترین میزان فنل کل, فلاونوئید و آنتی اکسیدان به ترتیب مربوط به ژنوتیپ هایD6 , K9 و G4 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالی، آروز، سیفی، اسماعیل، علیزاده، مهدی، و فریدونی، حسین. (1394). مطالعه برخی از صفات کیفی, ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتی اکسیدانی روغن و میوه در ژنوتیپ های برگزیده در گیاه .Olea europaea L در استان گلستان. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 3(1 (پیاپی 9))، 43-54. SID. https://sid.ir/paper/247841/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی آروز، سیفی اسماعیل، علیزاده مهدی، فریدونی حسین. مطالعه برخی از صفات کیفی, ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتی اکسیدانی روغن و میوه در ژنوتیپ های برگزیده در گیاه .Olea europaea L در استان گلستان. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1394؛3(1 (پیاپی 9)):43-54. Available from: https://sid.ir/paper/247841/fa

    IEEE: کپی

    آروز جلالی، اسماعیل سیفی، مهدی علیزاده، و حسین فریدونی، “مطالعه برخی از صفات کیفی, ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتی اکسیدانی روغن و میوه در ژنوتیپ های برگزیده در گیاه .Olea europaea L در استان گلستان،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 3، no. 1 (پیاپی 9)، pp. 43–54، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247841/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا