مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,945
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

362
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جهت جغرافیایی تاج درخت روی فلاونوئیدهای نارنجین و هسپریدین در میوه های نابالغ چهار گونه از مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 19

چکیده

 نارنجین و هسپریدین از مواد ثانویه فلاونوئیدی موجود در میوه مرکبات هستند که در صنایع دارویی اهمیت فراوانی دارند. به منظور بررسی این ترکیبات در چهار گونه مرکبات پژوهشی در قالب طرح اسپلیت پلات بر پایه کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. در این آزمایش از میوه های چهار گونه مرکبات شامل, نارنگی محلی,پرتقال محلی, نارنج و لیمو ترش مازندران در چهار جهت جغرافیایی تاج درختان (شمال, جنوب, مشرق و مغرب) در مراحل اولیه رشد میوه به منظور اندازه گیری کمی و کیفی فلاونوئید های نارنجین و هسپریدین استفاده شد. متغیر های اندازه گیری شده شامل وزن میوه, قطر میوه, ضخامت پوست میوه, ماده خشک میوه, میزان عصاره کل و مقدار نارنجین و هسپریدین موجود در عصاره کل بود. نتایج نشان داد که وزن, قطر و ضخامت پوست میوه, مقادیر ماده خشک میوه, میزان عصاره کل میوه و همچنین مقدار نارنجین و هسپریدین موجود در عصاره کل, در ارقام و جهات جقرافیایی متفاوت اختلاف معنی دار داشته است, به طوری که بیشترین درصد ماده خشک (9.58) در جهت جنوبی و بیشترین عصاره کل (8.2گرم در صد گرم ماده خشک) در جهت غرب در میوه ها تولید شده است. بیشترین میزان نارنجین (8.8 درصد) در گونه لیموترش درجهت شمالی تولید گردید. همچنین بیشترین میزان هسپریدین (2.5 درصد) در پرتقال محلی تولید شد و اختلافی از نظر تولید هسپریدین در جهات مختلف وجود نداشت. در میوه گونه های پرتقال محلی و نارنگی محلی نارنجین و در نارنج و لیمو ترش هسپریدین تولید نگردید. بنابراین به منظور استخراج نارنجین گونه لیموترش در جهت شمال قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همتی، خدایار، شعبانی سنگتراشانی، ادریس، بشیری صدر، زین العابدین، و اکبرپور، وحید. (1393). تاثیر جهت جغرافیایی تاج درخت روی فلاونوئیدهای نارنجین و هسپریدین در میوه های نابالغ چهار گونه از مرکبات. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 2(2 (پیاپی 6))، 10-19. SID. https://sid.ir/paper/247879/fa

    Vancouver: کپی

    همتی خدایار، شعبانی سنگتراشانی ادریس، بشیری صدر زین العابدین، اکبرپور وحید. تاثیر جهت جغرافیایی تاج درخت روی فلاونوئیدهای نارنجین و هسپریدین در میوه های نابالغ چهار گونه از مرکبات. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1393؛2(2 (پیاپی 6)):10-19. Available from: https://sid.ir/paper/247879/fa

    IEEE: کپی

    خدایار همتی، ادریس شعبانی سنگتراشانی، زین العابدین بشیری صدر، و وحید اکبرپور، “تاثیر جهت جغرافیایی تاج درخت روی فلاونوئیدهای نارنجین و هسپریدین در میوه های نابالغ چهار گونه از مرکبات،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 2، no. 2 (پیاپی 6)، pp. 10–19، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا