مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,339
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,067
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی (متانول، اتانول) گلبرگ زعفران (مقاله کوتاه علمی)

صفحات

 صفحه شروع 231 | صفحه پایان 236

چکیده

 گیاهان دارویی یکی از منابع مهم آنتی اکسیدان ها می باشند, آنتی اکسیدان های طبیعی باعث افزایش قدرت آنتی اکسیدان های پلاسما و کاهش ابتلا به بعضی بیماری ها مانند سرطان, بیماری های قلبی و سکته مغزی می شوند. با توجه به سمی بودن و اثرات سوءتغذیه ای آنتی اکسیدان های سنتزی موجود در مواد غذایی, نیاز به آنتی اکسیدان های طبیعی از گیاهان با سمیت کمتر و اثربخشی بیشتر یک ضرورت جدی است. گلبرگ زعفران یک منبع گیاهی غنی از مواد پلی فنولی است که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. لذا این پژوهش به منظور بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولیک گلبرگ زعفران انجام شد. در این پژوهش ابتدا عصاره گلبرگ زعفران با حلال های الکلی اتانول و متانول 30, 70 و 90 درصد و آب به طور جداگانه استخراج شد. سپس میزان ترکیبات فنولی به روش فولین سیوکالتیو و فعالیت آنتی اکسیدانی آن به روش احیای رادیکال آزاد DPPH ارزیابی شد. نتایج نشان داد که نوع و میزان حلال بر میزان ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی اثر دارد و ارتباط معنی داری بین میزان ترکیبات فنولی و خاصیت بازدارندگی مشاهده شد. همچنین با افزایش غلظت, خاصیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولی عصاره افزایش می یابد. در پایان عصاره اتانولی به عنوان بهترین حلال برای بیشترین استخراج ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی مشخص شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افرازه، زهرا، بلندی، مرضیه، خورشیدی، مهدی، و محمدی نافچی، عبدالرضا. (1393). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی (متانول, اتانول) گلبرگ زعفران (مقاله کوتاه علمی). زراعت و فناوری زعفران، 2(3)، 231-236. SID. https://sid.ir/paper/247953/fa

    Vancouver: کپی

    افرازه زهرا، بلندی مرضیه، خورشیدی مهدی، محمدی نافچی عبدالرضا. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی (متانول, اتانول) گلبرگ زعفران (مقاله کوتاه علمی). زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1393؛2(3):231-236. Available from: https://sid.ir/paper/247953/fa

    IEEE: کپی

    زهرا افرازه، مرضیه بلندی، مهدی خورشیدی، و عبدالرضا محمدی نافچی، “بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی (متانول, اتانول) گلبرگ زعفران (مقاله کوتاه علمی)،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 2، no. 3، pp. 231–236، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247953/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button