مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

907
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسانس های پونه کوهی (Origanum vulgare) و آویشن (Thymus vulgaris) بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی در گوساله های شیرخوار

صفحات

 صفحه شروع 585 | صفحه پایان 593

چکیده

 این آزمایش به منظور مقایسه تاثیر مکمل سازی شیر با اسانس های پونه کوهی و آویشن به صورت جداگانه یا مخلوط بر عملکرد رشد, فراسنجه های هماتولوژیکی و برخی متابولیت های خونی گوساله های شیرخوار هلشتاین انجام شد. چهل و هشت گوساله (با وزن 48.32±5.82 کیلوگرم) به طور تصادفی به چهار تیمار به شرح زیر اختصاص یافتند: (1) کنترل بدون مکمل اسانس, (2) مخلوط 5 میلی لیتر اسانس آویشن در شیر به ازای هر گوساله در روز, (3) مخلوط 5 میلی لیتر اسانس پونه کوهی در شیر به ازای هر گوساله در روز, (4) مخلوط 2.5 میلی لیتر اسانس آویشن + 2.5 میلی لیتر اسانس پونه کوهی در شیر به ازای هر گوساله در روز. نتایج نشان داد جیره های آزمایشی تاثیر معنی داری بر وزن بدن, متوسط افزایش وزن روزانه و نرخ ضریب تبدیل در کل دوره آزمایش نداشتند (0.05>P), گرچه فراسنجه های مصرف استارتر و مصرف کل خوراک در گروه دریافت کننده اسانس پونه کوهی و گروه مخلوط اسانس ها افزایش یافتند (0.0001>P). مقادیر هماتوکریت, هموگلوبین, حجم متوسط هموگلوبین و درصد لنفوسیت ها در گروه دریافت کننده اسانس پونه کوهی در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافتند (0.05>P). همچنین نتایج این آزمایش ثابت کرد مکمل نمودن هر دو اسانس پونه کوهی یا آویشن غلظت آهن سرم و فعالیت آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات ترانس آمیناز را افزایش داد (0.05>P). غلظت های کلسترول و تری گلیسرید تام در گوساله های دریافت کننده هر دو اسانس در مقایسه با گروه کنترل نیز افزایش یافت (0.05>P). این نتایج نیاز به تایید بیشتر دارند و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است که غلظت ها و سهم اسانس های آویشن یا پونه کوهی (به تنهایی یا در مخلوط) را مشخص نمایند, گرچه نتایج این تحقیق پیشنهاد می کنند ممکن است اسانس پونه کوهی به عنوان یک افزودنی امیدبخش در تغذیه گوساله های شیرخوار مفید باشد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد, لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید. لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button