مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح چربی اکسید شده جیره بر هورمون های تیروییدی در تاسماهی هیبرید

صفحات

 صفحه شروع 281 | صفحه پایان 287

چکیده

 روغن ماهی موجود در جیره ماهی پیوسته در معرض خطر اکسیداسیون قرار دارد. در مطالعه حاضر, اثر تغذیه تاسماهی هیبرید (Huso huso ♂ × Acipenser ruthenus ♀) جوان با جیره حاوی سطوح مختلف چربی اکسیدشده بر سطوح هورمون های تیروئیدی به مثابه هورمون های اصلی دخیل در متابولیسم تحت بررسی قرار گرفت. جهت انجام این آزمایش سه رژیم غذایی مختلف با جایگزینی صفر (گروه شاهد), 50 و 100درصد روغن ماهی اکسیدشده طراحی شد. 90 قطعه تاسماهی هیبرید با میانگین وزن اولیه 212.6±0.7 گرم, پس از 2 هفته سازگاری با جیره غذایی طراحی شده و محیط آزمایشی, به صورت تصادفی در 9 مخزن فایبرگلاس با ابعاد 2 متر مکعب, در 3 تیمار و هر کدام 3 تکرار ذخیره شدند. غذادهی سه بار در روز (ساعات 8 , 14 و 20) و تا حد سیری به مدت 6 هفته انجام شد. در پایان دوره آزمایش, از ماهی ها نمونه خون تهیه و سرم جدا شد. هورمون تیروکسین و تری یدوتیرونین سرم به روش رادیو ایمونواسی انداز ه گیری شد. نتایج این پژوهش نشان داد که تیروکسین, تری یدوتیرونین و نسبت تیروکسین به تری یدوتیرونین سرم تغییر معنی داری در پاسخ به سطوح مختلف چربی اکسیدشده رژیم غذایی نشان نداد. با توجه به یافته های مطالعه حاضر می توان نتیجه گرفت که تغذیه با چربی اکسیدشده اثری بر سطح سرمی هورمون های تیروییدی در تاس ماهی هیبرید ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تیموری، سیدامیر، سلاطی، امیرپرویز، موحدی نیا، عبدالعلی، پاشازانوسی، حسین، و حسن پور، سلیمان. (1396). تاثیر سطوح چربی اکسید شده جیره بر هورمون های تیروییدی در تاسماهی هیبرید. یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)، 4(3 )، 281-287. SID. https://sid.ir/paper/250531/fa

    Vancouver: کپی

    تیموری سیدامیر، سلاطی امیرپرویز، موحدی نیا عبدالعلی، پاشازانوسی حسین، حسن پور سلیمان. تاثیر سطوح چربی اکسید شده جیره بر هورمون های تیروییدی در تاسماهی هیبرید. یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)[Internet]. 1396؛4(3 ):281-287. Available from: https://sid.ir/paper/250531/fa

    IEEE: کپی

    سیدامیر تیموری، امیرپرویز سلاطی، عبدالعلی موحدی نیا، حسین پاشازانوسی، و سلیمان حسن پور، “تاثیر سطوح چربی اکسید شده جیره بر هورمون های تیروییدی در تاسماهی هیبرید،” یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)، vol. 4، no. 3 ، pp. 281–287، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250531/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button