مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد میکروبی عصاره آبی سه گونه مریم گلی بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکولی و سودوموناس آئروجینوزا

صفحات

 صفحه شروع 446 | صفحه پایان 453

چکیده

 در این مطالعه اثر عصاره آبی سه گونه Salvia perspolitana, S. palaestina و S. bracteata بر باکتری های بیماری زای Staphylococcus aureus, Escherichia coli وPseudomonas aeroginosa تحت مطالعه قرار گرفت. جهت بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره این گیاهان از روش های انتشار چاهک-پلیت و حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) استفاده شد. نتایج نشان داد که فقط عصاره S. bracteata در پلیتStaphylococcus aureus هاله عدم رشد به قطر 9 میلی متر تشکیل داد. عصاره هر سه گیاه در Escherichia coli و Pseudomonas aeroginosa هاله عدم رشد تشکیل دادند. تاثیر عصاره S. bracteata با تشکیل هاله عدم رشد به قطر 10 میلی متر از سایر گونه ها مؤثر تر بود. نتایج MIC نشان داد که عصاره S. perspolitana اثر ضعیفی بر باکتری Staphylococcus aureus داشت و اثر بازدارندگی در غلظت µ g/ml 1024 مشاهده شد. عصاره این گونه, همچنین در غلظت µ g/ml 256 بر باکتری های Escherichia coli و Pseudomonas aeroginosa اثر بازدارندگی داشت. بیش ترین اثر برای S. bracteata به دست آمد به طوری که اثر بازدارندگی عصاره این گیاه برای Staphylococcus aureus, µ g/ml 64 و برای دو باکتری دیگر برابر با µ g/ml128 به دست آمد. عصاره S. palaestina اثر ضعیفی بر باکتری Staphylococcus aureus داشت و اثر بازدارندگی در غلظت µ g/ml 1024 مشاهده شد. عصاره این گونه, همچنین در غلظت µ g/ml 512 بر باکتری های Escherichia coli و Pseudomonas aeroginosa اثر بازدارندگی داشت. بنابراین نتیجه گیری شد که گونهS. bracteata می تواند به منزله گونه ای مناسب جهت استفاده ضد باکتریایی تحت مطالعه بیش تر قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصلح آرانی، اصغر، نعمتی، نوید، زندی، هنگامه، و نادری، مصطفی. (1398). اثر ضد میکروبی عصاره آبی سه گونه مریم گلی بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکولی و سودوموناس آئروجینوزا. یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)، 6(4 )، 446-453. SID. https://sid.ir/paper/250594/fa

    Vancouver: کپی

    مصلح آرانی اصغر، نعمتی نوید، زندی هنگامه، نادری مصطفی. اثر ضد میکروبی عصاره آبی سه گونه مریم گلی بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکولی و سودوموناس آئروجینوزا. یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)[Internet]. 1398؛6(4 ):446-453. Available from: https://sid.ir/paper/250594/fa

    IEEE: کپی

    اصغر مصلح آرانی، نوید نعمتی، هنگامه زندی، و مصطفی نادری، “اثر ضد میکروبی عصاره آبی سه گونه مریم گلی بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکولی و سودوموناس آئروجینوزا،” یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)، vol. 6، no. 4 ، pp. 446–453، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250594/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button