مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

891
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های مریم گلی ایرانی و مریم گلی آذربایجانی بر شش سوش میکروبی گرم مثبت و گرم منفی

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 118

چکیده

 در این تحقیق اثرات ضد میکروبی اسانس مریم گلی ایرانی و مریم گلی آذربایجانی بر روی شش سوش میکروبی استاندارد گرم مثبت و گرم منفی به روش های بیواتوگرافی تعلیقی, سیلندر- پلیت و رقت - لوله مورد بررسی قرار گرفت. در روش بیواتوگرافی تعلیقی اسانس مریم گلی ایرانی و آذربایجانی به طریقه تقطیر با آب تهیه شد و اجزا متشکله آنها توسط سیستم حلال تولوئن - اتیل استات (7- 93) بر روی پلیت های آماده سیلیکاژل به روش TLC مجزا گردید. در روش سیلندر- پلیت و رقت- لوله, عصاره آبی و متانولی گیاهان فوق را به روش خیساندن تهیه نموده و پس از تبخیر حلال, عصاره ها با غلظت های 50, 25,12.5 , 6.25, 3.125  و 1.562 میلی گرم در میلی لیتر با کمک حلال آب مقطر تهیه شد. آنگاه اثرات ضد میکروبی بررسی شد. با استفاده از روش بیواتوگرافی, اسانس مریم گلی ایرانی روی اشرشیاکلی, استافیلوکوک طلایی, کلبسیلا پنومونیه, پسودومونا آئروژینوزا, باسیلوس سابتیلیس و اسانس مریم گلی آذربایجانی روی اشرشیاکولی, استافیلوکوک طلایی, استافیلوکوک اپیدرمیدیس و باسیلوس سابتیلیس اثرات ضد میکروبی نشان دادند MIC .های به دست آمده بر حسب mg/ml عصاره در مورد اشرشیـــاکولی, استافیــلوکوکوس آرئـوس, استافیـلوکوکوس اپیـدرمیـدیس, کلبسـیلاپنـومونیه, پسودوموناآئروژینوزا و باسیلوس سابتیلیس به ترتیب در عصاره آبی مریم گلی ایرانی عبارت بود از 6.25, 3.125, 25,6.25 , 50, 6.25 و در مورد عصاره متانولی آن به ترتیب 6.25, 3.125, 6.25, 6.25,12.5 , 3.125 بود. در مورد عصاره آبی مریم گلی آذربایجانی 6.25, 3.125, 6.25 بی اثر, بی اثر, 3.125 و در مورد عصاره متانولی آن به ترتیب 3.125, 3.125, 6.25, بی اثر, بی اثر و 3.125 بود. انواع عصاره و اسانس مریم گلی آذربایجانی هیچ اثر ضد میکروبی روی کلبسیلاپنومونیه و پسودوموناآئروژینوزا از خود نشان ندادند. در حالی که مریم گلی ایرانی روی پسودوموناآئروژینوزا اثر ضد میکروبی داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مصحفی، محمدحسن، مهربانی، میترا، و ذوالحسب، حکیمه. (1383). بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های مریم گلی ایرانی و مریم گلی آذربایجانی بر شش سوش میکروبی گرم مثبت و گرم منفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 11(2)، 109-118. SID. https://sid.ir/paper/154/fa

Vancouver: کپی

مصحفی محمدحسن، مهربانی میترا، ذوالحسب حکیمه. بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های مریم گلی ایرانی و مریم گلی آذربایجانی بر شش سوش میکروبی گرم مثبت و گرم منفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1383؛11(2):109-118. Available from: https://sid.ir/paper/154/fa

IEEE: کپی

محمدحسن مصحفی، میترا مهربانی، و حکیمه ذوالحسب، “بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های مریم گلی ایرانی و مریم گلی آذربایجانی بر شش سوش میکروبی گرم مثبت و گرم منفی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 11، no. 2، pp. 109–118، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/154/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button