مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

163
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر لیزوزیم بر باکتریهای زئونوز استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه جداشده از گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 90

چکیده

 باکتری های استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه عوامل بیماری های استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس در ماهیان هستند که قابلیت انتقال به انسان در صورت تماس یا مصرف ماهی آلوده را دارند. این دو عامل در سال های اخیر شیوع زیادی در مزارع پرورش ماهی در ایران داشته اند. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر غلظت های مختلف لیزوزیم بر باکتری های استرپتوکوکوساینیایی و لاکتوکوکوسگارویه و همچنین تعیین MICو MBC این غلظت ها بر میزان رشد باکتری های فوق انجام گرفته است. بدین منظور, خاصیت ضدمیکروبی غلظت های مختلف لیزوزیم (53/19, 06/39, 13/78, 25/156, 5/312, 625, 1250, 2500 و 5000 میکروگرم بر میلی لیتر) علیه باکتری های استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه جداشده از ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری با استفاده از روش میکرودایلوشن و قرائت جذب نوری در سه pH 5/5, 6 و 7 موردبررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از روش میکرودایلوشن نشان داد که مهار رشد هر دو باکتری تحت تاثیر لیزوزیم در pH های 6 و 5/5 در غلظتg/ml µ 5000 مشاهده گردید. درحالی که در 7=pH مهار رشد باکتری ها مشاهده نشد. تغییرات جذب نوری حاصل از رشد هر دو باکتری درpH های مختلف موردمطالعه, با افزایش غلظت لیزوزیم رو به کاهش بود. ولی در غلظت g/mlµ 5000 در pH های 6 و 5/5 در مقایسه با مقادیر کمتر به طور معنی داری جذب نوری پایین بود (05/0>P) درنتیجه, لیزوزیم در مهار رشد باکتری های استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه موثر بوده و همچنین کاهش مقادیر pH تاثیر معنی داری در فعالیت ضدمیکروبی لیزوزیم دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، معصومه، نعمت الهی، امین، مشتاقی، حمداله، و بنیادیان، مجتبی. (1396). بررسی اثر لیزوزیم بر باکتریهای زئونوز استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه جداشده از گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی. میکروب شناسی مواد غذایی، 4(4 )، 81-90. SID. https://sid.ir/paper/250746/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی معصومه، نعمت الهی امین، مشتاقی حمداله، بنیادیان مجتبی. بررسی اثر لیزوزیم بر باکتریهای زئونوز استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه جداشده از گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1396؛4(4 ):81-90. Available from: https://sid.ir/paper/250746/fa

    IEEE: کپی

    معصومه محمودی، امین نعمت الهی، حمداله مشتاقی، و مجتبی بنیادیان، “بررسی اثر لیزوزیم بر باکتریهای زئونوز استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه جداشده از گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 4، no. 4 ، pp. 81–90، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250746/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button