مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

852
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

551
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آزمایشگاهی تأثیر برخی از نوشیدنی های گازدار رایج بر ریزسختی دو نوع رزین کامپوزیت

صفحات

 صفحه شروع 219 | صفحه پایان 229

چکیده

 زمینه و هدف: از ویژگی یک ماده ترمیم مناسب داشتن خصوصیات مکانیکی قابل قبول می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر نوشیدنی های اسیدی متداول, بر ریزسختی دو نوع رزین کامپوزیت دندانی انجام شد. روش بررسی: 48 نمونه از هر یک از کامپوزیت های P60 و G-aenial تهیه و به طور تصادفی به 6 گروه کوکاکولا, فانتا, دوغ گازدار, دلستر, اسپرایت و کنترل با آب مقطر تقسیم شدند. مطالعه در 3 مرحله, بعد از یک روز در آب مقطر, بعد از یک روز و پس از یک هفته غوطه وری در نوشیدنی ها (به ازای هر روز 6 ساعت) بررسی شد. ریزسختی با دستگاه سختی سنج ویکرز اندازه گیری و نتایج به کمک آزمون های ANOVA, T-test و Tukey مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: مقایسه نتایج بین دو گروه نشان دهنده تفاوت معنی دار بین دو کامپوزیت بود. بعد از یک روز نگهداری در آب میانگین ریزسختی برای P60 مقدار (kgf/mm2) 12/27 و برای G-aenial به مقدار (kgf/mm2) 51/16 گزارش شد (0001/0P=). همچنین در بازه نگهداری 6 ساعته میانگین ریزسختی در دو گروه معنی دار گزارش شد (0001/0P=). در بازه زمانی 42 ساعت میانگین ریز سختی دو گروه معنی دار ارزیابی شد (0004/0P=). سختی کامپوزیت P60 پس از 42 ساعت نگهداری در دلستر در مقایسه با گروه کنترل (03/0P=), همچنین سختی کامپوزیت G-aenial پس از 42 ساعت غوطه ور شدن در کوکاکولا به طرز معنی داری نسبت به دوغ (02/0P=), کاهش یافته بود. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه مصرف نوشیدن های اسیدی می تواند موجب کاهش ریزسختی کامپوزیت های دندانی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داوری، عبدالرحیم، دانش کاظمی، علیرضا، و فلاح تفتی، مهرناز. (1396). بررسی آزمایشگاهی تأثیر برخی از نوشیدنی های گازدار رایج بر ریزسختی دو نوع رزین کامپوزیت. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، 30(4 )، 219-229. SID. https://sid.ir/paper/25269/fa

    Vancouver: کپی

    داوری عبدالرحیم، دانش کاظمی علیرضا، فلاح تفتی مهرناز. بررسی آزمایشگاهی تأثیر برخی از نوشیدنی های گازدار رایج بر ریزسختی دو نوع رزین کامپوزیت. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)[Internet]. 1396؛30(4 ):219-229. Available from: https://sid.ir/paper/25269/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرحیم داوری، علیرضا دانش کاظمی، و مهرناز فلاح تفتی، “بررسی آزمایشگاهی تأثیر برخی از نوشیدنی های گازدار رایج بر ریزسختی دو نوع رزین کامپوزیت،” مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، vol. 30، no. 4 ، pp. 219–229، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/25269/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button