مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فاصله خط وسط صورت با برخی شاخصهای آناتومیک فکین در افراد بادندان

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 38

چکیده

 بیان مساله: در بسیاری از درمانهای دندانپزشکی, تعیین خط وسط دندانها ضروری است. یکی از روشهای تعیین این شاخص مهم, استفاده از خط وسط صورت می باشد که محل آن بر اساس تعیین نقاط وسط پیشانی, بینی, لب بالا و چانه مشخص می گردد. اما در برخی از موارد امکان تعیین خط وسط دندانها بر این اساس به دلایل مختلف وجود ندارد. در این موارد, روشهای گوناگونی که اکثرا بر اساس بررسیهایی می باشد که در افراد بی دندان صورت گرفته, پیشنهاد شده است.هدف: مطالعه حاضر با هدف تطابق شاخصهایی نظیر فرنوم لبی, پاپی ثنایایی و درز میانی کام با خط وسط دندانها و خط وسط صورت در افراد بادندان انجام شد تا دقت استفاده از این شاخصهای آناتومیک به منظور جایگزینی دندانهای مصنوعی مشخص گردد.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 96 دانشجوی دندانپزشکی که از نظر ارتوگناتیک مشکلی نداشتند و تمامی دندانهای دایمی آنها موجود بود, انتخاب شدند. پس از انجام قالبگیری آلژینات و تهیه کست های دندانی و ثبت اکلوژن مرکزی آنها توسط موم بایت, خط وسط صورت آنها روی قسمت قدامی این موم مشخص گردید؛ سپس به کمک این موم, فاصله خط وسط صورت با خط وسط دندانهای بالا, پاپی ثنایایی, فرنوم لبی و درز میانی کام به کمک دستگاهی که بدین منظور ساخته شده بود و پس از دو بار اندازه گیری با کولیس مشخص گردید. به منظور تحلیل نتایج از آزمونهای آماری Chi-square و t-student  استفاده شد.یافته ها: میانگین انحراف خط وسط صورت از خط وسط دندانهای بالا 60/0±83/0, از فرنوم لبی 54/0±67/0, از پاپی ثنایایی 0.83±0.63 و از درز میانی کام 62/0±81/0 میلیمتر حاصل گردید. فاصله میان خط وسط صورت و شاخصهای مورد بررسی در دو گروه زن و مرد تفاوت معنی داری نداشت و فرنوم لبی کمترین و پاپی ثنایایی دارای بیشترین میانگین انحراف از خط وسط صورت بودند؛ اختلاف معنی داری میان شاخصهای مورد بررسی از نظر تطابق یا عدم تطابق با خط وسط صورت مشاهده نشد. نتیجه گیری: با توجه به درصد کم افراد دارای تطابق کامل, نسبت به کل جمعیت و عدم وجود تفاوت معنی دار بین این سه شاخص, (با این تعداد نمونه) می توان اذعان داشت که هیچ یک از این متغیرها در تعیین خط وسط صورت بر دیگری برتری ندارند؛ همچنین شباهت مقادیر مربوط به میانگین انحراف از خط وسط صورت در مورد پاپی ثنایایی و خط وسط دندانهای بالا نشان داد که احتمالا در افراد بی دندان, استفاده از پاپی ثنایایی به منظور تعیین محل خط وسط دندانهای بالا وضعیت طبیعی تری به وجود می آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشرف، رامین، ابطحی، سیدداوود، و پورربانی، مصطفی. (1382). بررسی فاصله خط وسط صورت با برخی شاخصهای آناتومیک فکین در افراد بادندان. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، 16(4 (مسلسل 37))، 31-38. SID. https://sid.ir/paper/25618/fa

    Vancouver: کپی

    مشرف رامین، ابطحی سیدداوود، پورربانی مصطفی. بررسی فاصله خط وسط صورت با برخی شاخصهای آناتومیک فکین در افراد بادندان. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)[Internet]. 1382؛16(4 (مسلسل 37)):31-38. Available from: https://sid.ir/paper/25618/fa

    IEEE: کپی

    رامین مشرف، سیدداوود ابطحی، و مصطفی پورربانی، “بررسی فاصله خط وسط صورت با برخی شاخصهای آناتومیک فکین در افراد بادندان،” مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، vol. 16، no. 4 (مسلسل 37)، pp. 31–38، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/25618/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button