مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی ریاضی فرایند خشک کردن با هوای گرم برش های به با پیش تیمار آبگیری اسمزی: تعیین ضریب نفوذ موثر و انرژی فعال سازی

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 120

چکیده

 پیش تیمار آبگیری اسمزی در فرآیند خشک کردن با هوای گرم با هدف بهبود ویژگی های تغذیه ای, حسی و کیفی محصول نهایی خشک شده به کار می رود. در تحقیق حاضر, پیش تیمار آبگیری اسمزی برش های به و سپس خشک کردن آن با استفاده از هوای گرم انجام شد. آبگیری اسمزی در غلظت های 40, 45 و 50 % (w/w) ساکاروز و دمای خشک کردن با هوای گرم 40, 50 و C° 60 صورت پذیرفت. نسبت نمونه به محلول اسمزی 1: 10 و دمای محلول اسمزی C° 30 در نظر گرفته شد. مدل سازی ریاضی با استفاده از مدل های نیوتن, پیج, هندرسون و پابیس اصلاح شده, نفوذ فیک ساده شده, معادله دوم پیج اصلاح شده, دوجمله ای نمایی, ونگ و سینگ, آغباشلو و لجستیک بررسی گردید. برازش داده های تجربی با مدل ها به منظور تعیین مدل بهینه جهت توصیف فرایند خشک کردن, تعیین ضریب نفوذ و انرژی فعال سازی انجام شد. زمان خشک کردن برای نمونه های تیمار نشده در دمای 40, 50 و C° 60 به ترتیب برابر با 527/1± 671/509, 732/1± 491 و 707/0± 459 min بود. همچنین, برای نمونه ها با پیش تیمار آبگیری اسمزی, زمان خشک کردن در دماهای تحت بررسی خشک کردن با هوا با افزایش غلظت ساکاروز در محلول اسمزی کاهش یافت. مدل پیج به عنوان بهترین مدل جهت توصیف سینتیک انتقال جرم طی خشک کردن به تعیین گردید. غلظت محلول اسمزی 50% و دمای ° C60 منجر به ضریب نفوذ موثر (m2/s) 10-10×817/2 و زمان خشک کردن 413/1± 286 min شد. علاوه براین, ضریب نفوذ موثر با افزایش دمای خشک کردن افزایش یافت. غلظت محلول اسمزی نیز با انرژی فعال سازی رابطه عکس داشت. ارزیابی حسی نشان داد افزایش غلظت محلول اسمزی منجر به افزایش امتیاز پذیرش کلی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسنی، سیده شیوا، و خاورپور، مریم. (1397). مدل سازی ریاضی فرایند خشک کردن با هوای گرم برش های به با پیش تیمار آبگیری اسمزی: تعیین ضریب نفوذ موثر و انرژی فعال سازی. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 6(1 )، 105-120. SID. https://sid.ir/paper/258679/fa

    Vancouver: کپی

    حسنی سیده شیوا، خاورپور مریم. مدل سازی ریاضی فرایند خشک کردن با هوای گرم برش های به با پیش تیمار آبگیری اسمزی: تعیین ضریب نفوذ موثر و انرژی فعال سازی. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1397؛6(1 ):105-120. Available from: https://sid.ir/paper/258679/fa

    IEEE: کپی

    سیده شیوا حسنی، و مریم خاورپور، “مدل سازی ریاضی فرایند خشک کردن با هوای گرم برش های به با پیش تیمار آبگیری اسمزی: تعیین ضریب نفوذ موثر و انرژی فعال سازی،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 6، no. 1 ، pp. 105–120، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258679/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button