مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

406
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

به کارگیری سامانه بینی الکترونیک به منظور درجه بندی کیفی چای سیاه ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 351 | صفحه پایان 362

چکیده

 چای یکی از محصولات استراتژیک شمال ایران به شمار می رود. چای تولید شده در کارخانجات چایسازی, تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر شرایط آب و هوایی در دوره رشد, خاک, زمان برداشت, و همچنین روش های فراوری و آماده سازی, دارای کیفیت های متفاوت می باشد. علاوه بر خصوصیات ظاهری, از دیگر ویژگی های مهم چای, ترکیبات شیمیایی و خصوصیات عطری آن می باشند. بررسی روش های جدید و دقیق در زمینه پایش کیفی چای, تاثیر بسزایی در پیشرفت صنایع تبدیلی در حوزه چای دارد. در این پژوهش از یک سامانه بینی الکترونیک به منظور استخراج ویژگی های مربوط به عطر چای و بکارگیری این ویژگی ها برای طبقه بندی کیفی چای سیاه استفاده شد. ویژگی های استخراج شده از یک آرایه حسگری شامل ده حسگر گازی مختلف اکسید فلزی, برای طبقه بندی پنچ گروه کیفی چای سیاه به کمک روش های کمومتریک استفاده شدند. نتایج نشان داد که بهترین عملکرد طبقه بندی توسط شبکه های عصبی مصنوعی با دقت طبقه بندی کلی 88. 00% به دست آمد. روش آنالیز تشخیصی خطی و ماشین بردار پشتیبان به ترتیب دقت هایی برابر با 78. 00% و86. 67% را منتج شدند. همچنین براساس نتایج روش آنالیز مولفه های اصلی, مشخص شد که حسگرهای MQ7 بیشترین تاثیر را در جداسازی گروه های کیفی چای داشت. به طور کلی, عملکرد سامانه بینی الکترونیک در طبقه بندی کیفی چای سیاه ایرانی, مناسب بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیمان، سیدحسین، بخشی پورزیارتگاهی، عادل، و ثنایی فر، علیرضا. (1398). به کارگیری سامانه بینی الکترونیک به منظور درجه بندی کیفی چای سیاه ایرانی. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 6(3 )، 351-362. SID. https://sid.ir/paper/258697/fa

    Vancouver: کپی

    پیمان سیدحسین، بخشی پورزیارتگاهی عادل، ثنایی فر علیرضا. به کارگیری سامانه بینی الکترونیک به منظور درجه بندی کیفی چای سیاه ایرانی. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1398؛6(3 ):351-362. Available from: https://sid.ir/paper/258697/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسین پیمان، عادل بخشی پورزیارتگاهی، و علیرضا ثنایی فر، “به کارگیری سامانه بینی الکترونیک به منظور درجه بندی کیفی چای سیاه ایرانی،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 6، no. 3 ، pp. 351–362، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258697/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا