مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,170
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نسبت اسیدهای چرب بلند زنجیر غیراشباع امگا-3 به امگا-6 بر عملکرد رشد، ریخت شناسی روده کوچک و لیپوژنز در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 39

چکیده

 مطالعه حاضر با 4 تیمار به شرح زیر طراحی گردید: 1) جیره حاوی 5% روغن سویا, 2) جیره حاوی 5% روغن سویا + ویتامین E,3) جیره حاوی 5% روغن کتان و 4) جیره حاوی 5% روغن کتان + ویتامین E. روغن های کتان و سویا به عنوان منابع اسید های چرب غیر-اشباع امگا-3 و امگا-6 استفاده شد. در مجموع تعداد 192 جوجه یک روزه گوشتی راس 308 به صورت تصادفی بین 16 پن (12 پرنده برای هر پن) تقسیم شدند. تیمار های غذایی از سن 1 تا 42 روزگی تغذیه شدند و عملکرد رشد در طول دوره آزمایش ثبت گردید. در پایان آزمایش, خونگیری انجام و مشخصات لاشه و مورفولوژی روده ثبت شد. تاثیر تیمار بر عملکرد رشد, مصرف خوراک, اضافه وزن, ضریب تبدیل خوراک و ویژگی های لاشه معنی دار نبود. سطح سرمی کلسترول و تری گلیسرید, وزن کبد و درصد چربی شکمی در پرندگان تغذیه شده با روغن کتان پایین تر بود (p<0.05) بین تیمار ها از نظر ارتفاع پرزها, سطح جذب آنها و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در دئودنوم اختلاف معنی داری وجود داشت. به طوری که تیمارهای دریافت کننده روغن کتان با ویتامین E و روغن سویا بدون ویتامین E به ترتیب, بیشترین و کم ترین میزان را داشتند (p<0.05) می توان نتیجه گرفت که اسیدهای چرب امگا-3 در مقایسه با امگا-6, اثرات کاهش دهنده چربی بیشتری در جوجه های گوشتی دارند و با تغییرات مورفولوژیکی در روده بازده جذب روده ای را بهبود می بخشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، علی، زمانی مقدم، عبدالکریم، خواجعلی، فریبرز، و حسن پور، حسین. (1394). تاثیر نسبت اسیدهای چرب بلند زنجیر غیراشباع امگا-3 به امگا-6 بر عملکرد رشد, ریخت شناسی روده کوچک و لیپوژنز در جوجه های گوشتی. علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران، 9(2)، 31-39. SID. https://sid.ir/paper/260073/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی علی، زمانی مقدم عبدالکریم، خواجعلی فریبرز، حسن پور حسین. تاثیر نسبت اسیدهای چرب بلند زنجیر غیراشباع امگا-3 به امگا-6 بر عملکرد رشد, ریخت شناسی روده کوچک و لیپوژنز در جوجه های گوشتی. علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران[Internet]. 1394؛9(2):31-39. Available from: https://sid.ir/paper/260073/fa

    IEEE: کپی

    علی رستمی، عبدالکریم زمانی مقدم، فریبرز خواجعلی، و حسین حسن پور، “تاثیر نسبت اسیدهای چرب بلند زنجیر غیراشباع امگا-3 به امگا-6 بر عملکرد رشد, ریخت شناسی روده کوچک و لیپوژنز در جوجه های گوشتی،” علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران، vol. 9، no. 2، pp. 31–39، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/260073/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button