مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,167
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تجویز خوراکی سطوح مختلف پروبیوتیک Lactobacillus casei بر برخی آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان انگشت قد

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 45

چکیده

 پروبیوتیک ها مکمل های غذایی زنده ای هستند که از طریق بهبود بار میکروبی روده میزبان, تاثیرات سودمندی را در آن ایجاد کرده, سبب بهبود جذب مواد غذایی از روده می شوند. هدف از این مطالعه بررسی اثر تجویز خوراکی سطوح پروبیوتیک Lactobacillus casei (PTCC1608) بر برخی آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان است. از این رو, 4800 قطعه بچه ماهی قزل آلا, با وزن متوسط 5.5± 32.6گرم در چهار تیمار با سه تکرار به صورت تصادفی تقسیم شدند (هر تکرار با 400 قطعه ماهی). ماهیان تیمارهای A, B و C به ترتیب با جیره های غذایی حاوی 106×5 , 107×5 و CFU/mL 108×5 L. casei به مدت 60 روز غذادهی شدند. یک تیمار نیز به عنوان تیمار شاهد با شرایط کاملا مشابه اما بدون اضافه کردن باکتری به خوراک در نظر گرفته شد. با اندازه گیری فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز, ترپسین و کموتریپسین در روز 60 مشخص شد تیمارهایی که از پروبیوتیک با جیره حاوی CFU/mL 106×5 L. casei تغذیه شده بودند در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معنی دار داشتند (P<0.05). اما در سایر تیمارهایی که با غلظت های دیگر پروبیوتیک تغذیه شده بودند, اختلاف معنی داری در فعالیت این آنزیم ها نسبت به گروه شاهد مشاهده نشد (P>0.05). همچنین فعالیت آنزیم های آلکالین فسفاتاز, لیپاز و پروتئاز در تیمارهای که از پروبیوتیک با غلظت های 106×5 و CFU/mL 107×5 استفاده شده بود, افزایش معنی داری را نسبت به شاهد نشان داد (P<0.05). بر اساس نتایج این مطالعه, افزودن پروبیوتیک L. casei با غلظت CFU/mL 106×5 به خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان انگشت قد, به عنوان مناسب ترین غلظت, باعث بهبود فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلا می شود, ولی غلظت های بالاتر آن, اثرات منفی بر ماهی قزل آلا دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گورانی نژاد، حسین، جوادزاده، نرگس، و علیشاهی، مجتبی. (1395). بررسی اثر تجویز خوراکی سطوح مختلف پروبیوتیک Lactobacillus casei بر برخی آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان انگشت قد. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، 4(4)، 29-45. SID. https://sid.ir/paper/261281/fa

    Vancouver: کپی

    گورانی نژاد حسین، جوادزاده نرگس، علیشاهی مجتبی. بررسی اثر تجویز خوراکی سطوح مختلف پروبیوتیک Lactobacillus casei بر برخی آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان انگشت قد. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان[Internet]. 1395؛4(4):29-45. Available from: https://sid.ir/paper/261281/fa

    IEEE: کپی

    حسین گورانی نژاد، نرگس جوادزاده، و مجتبی علیشاهی، “بررسی اثر تجویز خوراکی سطوح مختلف پروبیوتیک Lactobacillus casei بر برخی آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان انگشت قد،” فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، vol. 4، no. 4، pp. 29–45، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261281/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا