مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

448
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف باکتری Lactobacillus casei بر وضعیت دفاع آنتی اکسیدانی و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان پس از مصرف سرب در جیره غذایی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 67

چکیده

 هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات مصرف باکتری Lactobacillus casei روی برخی از فراسنجه های بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی سرم خون ماهی قز ل آلای رنگین کمان پس از مواجهه با فلز سرب در جیره است. برای این منظور, 375 قطعه ماهی (6/4± 15 گرم) به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند (با سه تکرار). گروه یک, دو و سه به ترتیب با جیره های حاوی 106×5, 107×5 و CFU/g 108×5 پروبیوتیک تغذیه شدند. گروه چهارم (شاهد منفی) با جیره پایه تغذیه شد. گروه پنجم (شاهد مثبت) ابتدا به مدت 45 روز با جیره پایه و سپس به مدت 21 روز همراه با گروه های پروبیوتیکی با غذای حاوی نیترات سرب تغذیه شد. خون گیری در روزهای صفر, 45, 52, 59 و 66 صورت گرفت. طبق نتایج مقادیر LDH, کلسترول و تری گلیسرید در اغلب تیمارهای پروبیوتیکی پس از 45 روز نسبت به گروه شاهد منفی کاهش معنی داری داشت (05/0P<). پس از مواجهه با سرب مقادیر ALP و LDH سرم در گروه دو نسبت به پنج از کاهش معنی داری برخوردار بود (05/0P<). در گروه دو سطح آنزیم گلوتاتیون در روز 52 افزایش معنی داری نسبت به گروه پنج داشته است (05/0P<). بر اساس نتایج, استفاده از پروبیوتیک مذکور در ماهی قزل آلای رنگین کمان می تواند با بهبود شاخص های بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی ماهی در پیشگیری از مسمومیت با سرب موثر باشد. همچنین به نظر می رسد که سطح CFU/g107×5 باکتری تاثیر بهتری در بهبود فراسنجه های مورد مطالعه داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدیان، تکاور، قانعی مطلق، رضا، خاج، حسین، رباط کریمی، صادق، ضیاغم، علی، و حیدری، امین. (1399). بررسی تاثیر سطوح مختلف باکتری Lactobacillus casei بر وضعیت دفاع آنتی اکسیدانی و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان پس از مصرف سرب در جیره غذایی. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، 8(1 )، 37-67. SID. https://sid.ir/paper/361297/fa

    Vancouver: کپی

    محمدیان تکاور، قانعی مطلق رضا، خاج حسین، رباط کریمی صادق، ضیاغم علی، حیدری امین. بررسی تاثیر سطوح مختلف باکتری Lactobacillus casei بر وضعیت دفاع آنتی اکسیدانی و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان پس از مصرف سرب در جیره غذایی. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان[Internet]. 1399؛8(1 ):37-67. Available from: https://sid.ir/paper/361297/fa

    IEEE: کپی

    تکاور محمدیان، رضا قانعی مطلق، حسین خاج، صادق رباط کریمی، علی ضیاغم، و امین حیدری، “بررسی تاثیر سطوح مختلف باکتری Lactobacillus casei بر وضعیت دفاع آنتی اکسیدانی و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان پس از مصرف سرب در جیره غذایی،” فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، vol. 8، no. 1 ، pp. 37–67، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361297/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button