مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,866
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,036
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پارامترهای عملیاتی موثر بر دانه بندی نمک سدیم کلرید در متبلور کننده DTB در مقیاس رومیزی

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 85

کلیدواژه

متبلور کننده لوله ای کشانه ای (DTB)Q4

چکیده

 نمک طعام یا سدیم کلرید, یکی از موادی است که از دیرباز در رژیم غذایی انسان وجود داشته و از مهم ترین الکترولیت های موجود در مایعات بین سلولی بدن انسان است. به علت مصرف روزانه این ماده و همچنین کاربرد آن در صنایع غذایی, کیفیت آن در دنیا همواره مورد توجه بوده است. دستیابی به کیفیت بالای نمک به روش های متفاوت انجام می شود. روش انتخابی صنعتی برای تهیه نمک طعام خوراکی روش تبلور است. در تهیه نمک به این روش, پارامترهای عملیاتی متفاوتی بر خلوص و دانه بندی تاثیر دارند. مهم ترین این پارامترها بار حرارتی انتقالی به متبلور کننده, زمان اقامت ماگما در متبلور کننده, دور همزن و غلظت خوراک است. در این تحقیق, با هدف بررسی میزان تاثیر این پارامترها بر دانه بندی سدیم کلرید, متبلور کننده لوله ای کشانه ای انتخاب و در مقیاس رومیزی طراحی و ساخته شد. با استفاده از تحلیل تاگوچی اثر پارامترهای مهم در سه سطح متفاوت روی دانه بندی نمک طعام بلوری, طی 9 آزمایش با دو بار تکرار (در مجموع 18 آزمایش) انجام و نتیجه های آن به وسیله نرم افزار 4Qualitek- تحلیل آماری شد. این آزمایش ها در شرایطی که مخزن متبلور کننده حاوی 7 لیتر محلول نمک طعام بود, انجام گرفت. بررسی نتیجه های آزمایش ها نشان می دهد, متغیر بار حرارتی بیشترین اثر را روی دانه بندی فراورده نهایی دارد. غلظت خوراک و زمان اقامت به ترتیب مقام دوم و سوم اهمیت را از نظر تاثیرگذاری بر دانه بندی بلورهای نمک سدیم کلرید دارند و تاثیر دورهمزن بر دانه بندی بلورها قابل اغماض است. در پایان بهترین شرایط عملیاتی برای تولید بلورهای نمک طعام معین شد که عبارت اند از محلول خوراک با غلظت37 درصد (برحسب سدیم کلرید), دور همزن 900 دور در دقیقه, زمان اقامت 60 دقیقه و بار حرارتی 500 وات.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهینی، محمد، احمدپناه، سیدجواد، و بهرامی آده، نرمین. (1385). بررسی پارامترهای عملیاتی موثر بر دانه بندی نمک سدیم کلرید در متبلور کننده DTB در مقیاس رومیزی. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، 25(1)، 77-85. SID. https://sid.ir/paper/26209/fa

    Vancouver: کپی

    شاهینی محمد، احمدپناه سیدجواد، بهرامی آده نرمین. بررسی پارامترهای عملیاتی موثر بر دانه بندی نمک سدیم کلرید در متبلور کننده DTB در مقیاس رومیزی. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)[Internet]. 1385؛25(1):77-85. Available from: https://sid.ir/paper/26209/fa

    IEEE: کپی

    محمد شاهینی، سیدجواد احمدپناه، و نرمین بهرامی آده، “بررسی پارامترهای عملیاتی موثر بر دانه بندی نمک سدیم کلرید در متبلور کننده DTB در مقیاس رومیزی،” شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، vol. 25، no. 1، pp. 77–85، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26209/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button