مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

842
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلول های بافت مغز موش های صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 29

چکیده

 مقدمههدف مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره آبی گیاهان آنغوزه و حرا بر سطح آنزیم های آنتی اکسیدانی سلول های بافت مغز موش های صحرایی دیابتی و مقایسه میزان اثربخشی این دو عصاره با یکدیگر بود.مواد و روش هاتعداد 54 سر موش صحرایی نر به تعداد مساوی به گروه های شاهد, شاهد دیابتی و دیابتی تیمار شده با غلظت 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره آنغوزه و با غلظت 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره حرا به صورت تصادفی تقسیم شدند. گروه های شاهد دیابتی و تجربی دیابتی, با یک بار تزریق داخل صفاقی 120 میلی گرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. گروه های تجربی دیابتی به مدت یک ماه, عصاره آبی حرا و آنغوزه را به صورت داخل صفاقی دریافت نمودند. در روزهای 1, 15 و 30 پس از القاء دیابت تجربی سطح آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز (SOD), گلوتاتیون اس- ترانسفراز (GST) و کاتالاز (CAT), همچنین میزان مالون دی آلدئید (MDA) در سلول های بافت مغز اندازه گیری شد. داده ها بر اساس آزمون واریانس دوطرفه و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شدند.یافته هاتزریق عصاره گیاهان آنغوزه و حرا با غلظت های 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم به موش های دیابتی منجر به کاهش معنی دار در MDA و افزایش معنی دار در میزان فعالیت آنزیم های SOD, GST و CAT در سلول های بافت مغز موش های دیابتی پس از 30 روز گشت (p<0.05). همچنین مشخص شد که عصاره گیاه حرا عملکرد نسبتا مناسب تری نسبت به عصاره گیاه آنغوزه دارد.نتیجه گیرینتایج حاصل از این مطالعه تاییدکننده نقش آنتی اکسیدانی وابسته به غلظت عصاره گیاهان آنغوزه و حرا در بهبود شاخص های استرس اکسیداتیو سلول های بافت مغز موش های صحرایی دیابتی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رهباریان، راهله، سپهری مقدم، حشمت، و صدوقی، سیددامون. (1396). اثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلول های بافت مغز موش های صحرایی دیابتی. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 5(1 (پیاپی 14) )، 19-29. SID. https://sid.ir/paper/264458/fa

    Vancouver: کپی

    رهباریان راهله، سپهری مقدم حشمت، صدوقی سیددامون. اثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلول های بافت مغز موش های صحرایی دیابتی. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1396؛5(1 (پیاپی 14) ):19-29. Available from: https://sid.ir/paper/264458/fa

    IEEE: کپی

    راهله رهباریان، حشمت سپهری مقدم، و سیددامون صدوقی، “اثر عصاره آبی گیاه حرا (Avicennia marina) و آنغوزه (Ferula assa Foetida) بر پارامترهای استرس اکسیداتیو سلول های بافت مغز موش های صحرایی دیابتی،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 5، no. 1 (پیاپی 14) ، pp. 19–29، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/264458/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button