مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

600
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی میوه زیتون تلخ (Melia azedarach) بر مالاسزیا فورفور

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 17

چکیده

 سابقه و هدف قارچ مالاسزیا فورفور عامل بیماری کچلی تغییر دهنده رنگ پوست می باشد. با توجه به مقاومت دارویی ایجاد شده, امروزه استفاده از دارو های گیاهی مورد توجه است. هدف از تحقیق حاضر, تعیین اثر ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی میوه زیتون تلخ بر روی مالاسزیا فورفور می باشد. مواد و روش ها عصاره گیری به روش تقطیر ساده از میوه زیتون تلخ انجام شد. روش انتشار در چاهک و لوله به ترتیب جهت تشخیص اثر ضد قارچی عصاره ها و کمترین غلظت مهار کنندگی به کار رفت. جهت تجزیه و تحلیل آماری, از نرم افزار SPSS و آزمون آنالیز واریانس دو طرفه استفاده شد. 05/0>p معنی دار تلقی گردید. یافته ها بیشترین میانگین قطر هاله ممانعت از رشد در اطراف چاهک حاوی 110 میلی گرم در میلی لیتر از عصاره آبی, متانولی و اتانولی مشاهده شد که به ترتیب 1± 19, 3/2± 33/29 و 1± 40 میلی متر بودند. بهترین غلظت مهار کنندگی مربوط به عصاره اتانولی میوه زیتون تلخ و برابر با 625/390 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نوع عصاره و غلظت دارای تاثیر معنی داری بر قطر هاله عدم رشد اطراف قارچ بودند و در غلظت های بالاتر اثر ضد رشد بهتری داشتند (05/0p<). نتیجه گیری: بر اساس نتایج, میوه زیتون تلخ احتمالا می تواند دارای اثرات ضد قارچی باشد. پیشنهاد می گردد مطالعات بیشتری جهت یافتن بهترین عصاره های میوه زیتون تلخ با اثرات ضد قارچی قوی تر و اثرات جانبی کمتر نسبت به دارو های شیمیایی صورت پذیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلام پورعزیزی، عیسی، روحی، سمانه، زندی، سیران، کاشفی، هاجر، و حسن زاده میاندسته، شعبان. (1395). اثر ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی میوه زیتون تلخ (Melia azedarach) بر مالاسزیا فورفور. نوین سلامت (Current Research in Medical Sciences)، 1(2 )، 11-17. SID. https://sid.ir/paper/269269/fa

    Vancouver: کپی

    غلام پورعزیزی عیسی، روحی سمانه، زندی سیران، کاشفی هاجر، حسن زاده میاندسته شعبان. اثر ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی میوه زیتون تلخ (Melia azedarach) بر مالاسزیا فورفور. نوین سلامت (Current Research in Medical Sciences)[Internet]. 1395؛1(2 ):11-17. Available from: https://sid.ir/paper/269269/fa

    IEEE: کپی

    عیسی غلام پورعزیزی، سمانه روحی، سیران زندی، هاجر کاشفی، و شعبان حسن زاده میاندسته، “اثر ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی میوه زیتون تلخ (Melia azedarach) بر مالاسزیا فورفور،” نوین سلامت (Current Research in Medical Sciences)، vol. 1، no. 2 ، pp. 11–17، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/269269/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا