مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

388
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ی آثار مکمل یاری یوبی کینون بر مالون دی آلدئید و ظرفیت ضد اکسایشی تام در مردان ورزشکار و غیر ورزشکار

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 78

چکیده

 زمینه و هدف: یوبی کینون یکی از ضداکساینده های بی خطری است که از طرف متخصصین به منظور کاهش آسیب های اکسایشی تجویز می شود. هدف از انجام این پژوهش مقایسه ی آثار مکمل یاری یوبی کینون بر برخی شاخص های فشار اکسایشی (مالون دی آلدئید و ظرفیت ضد اکسایشی تام ) در مردان ورزشکار و غیر-ورزشکار بود. روش کار: در این پژوهش تعداد 44 نفر افراد ورزشکار و غیرورزشکار به گروه های تجربی (11 نفر ورزشکار و 11 نفر غیرورزشکار) و کنترل (11 نفر ورزشکار و 11 نفر غیرورزشکار) تقسیم شدند. ابتدا پنج میلی لیتر خون وریدی گرفته شد. سپس به مدت دو هفته, هر روز 5/2 میلی گرم یوبی کینون به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تجویز شد و بعد از دو هفته خون گیری مرحله ی پایانی اجرا شد. نتایج: ظرفیت ضداکسایشی تام سرم در افراد غیرورزشکار قبل از مصرف یوبی کینون 68/0± 84/0 و بعد از مصرف یوبی کینون 86/0± 01/1 میکرومول در میلی لیتر بود (05/0P≤ ). و میانگین مالون دی آلدئید سرم قبل از مصرف 34/0± 54/2 و بعد از مصرف یوبی کینون 28/0± 54/2 نانو مول در میلی لیتر بود (05/0P≥ ). هم-چنین در افراد ورزشکار ظرفیت ضداکسایشی تام سرم قبل از مصرف یوبی کینون 18/0± 72/0 و بعد از مصرف یوبی کینون 34/0± 85/0 میکرومول در میلی لیتر(05/0P≤ ) و میانگین مالون دی آلدئید سرم قبل از مصرف 58/0± 61/1 و بعد از مصرف یوبی کینون 36/0± 64/1 نانو مول در میلی لیتر بود (05/0P≥ ). نتیجه گیری: مصرف یوبی کینون می تواند سبب افزایش ظرفیت ضداکسایشی تام در افراد ورزشکار و غیرورزشکارگردد. از طرفی میزان حالت پایه ی ظرفیت ضداکسایشی تام سرمی و میزان مالون دی آلدئید در افراد غیرورزشکار نسبت به افراد ورزشکار بیشتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اوصالی، علی، و رستمی، علیرضا. (1398). مقایسه ی آثار مکمل یاری یوبی کینون بر مالون دی آلدئید و ظرفیت ضد اکسایشی تام در مردان ورزشکار و غیر ورزشکار. مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش، 6(2 )، 73-78. SID. https://sid.ir/paper/269338/fa

    Vancouver: کپی

    اوصالی علی، رستمی علیرضا. مقایسه ی آثار مکمل یاری یوبی کینون بر مالون دی آلدئید و ظرفیت ضد اکسایشی تام در مردان ورزشکار و غیر ورزشکار. مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش[Internet]. 1398؛6(2 ):73-78. Available from: https://sid.ir/paper/269338/fa

    IEEE: کپی

    علی اوصالی، و علیرضا رستمی، “مقایسه ی آثار مکمل یاری یوبی کینون بر مالون دی آلدئید و ظرفیت ضد اکسایشی تام در مردان ورزشکار و غیر ورزشکار،” مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش، vol. 6، no. 2 ، pp. 73–78، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/269338/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button