مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روزه داری ماه رمضان بر میزان فعالیت آنزیمهای پاراکسوناز، آریل استراز، LDL اکسید شده و مقدار ویتامین E موجود در LDL کلسترول در افراد با کلسترول طبیعی و مبتلا به هیپرکلسترولمی

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 16

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مطالعات اخیر به نقش مهم LDL اکسید شده در شروع و پیشرفت اترواسکلروزیس اشاره کرده اند. پاراکسوناز یک آنزیم وابسته به HDL بوده که محققین معتقدند از تغییرات اکسیداتیو LDL جلوگیری می کند. بعضی مطالعات نیز به نقش ویتامین E در جلوگیری از اکسیداسیون LDL در محیط آزمایشگاهی اشاره کرده اند. هدف این مطالعه تعیین اثرات روزه داری بر فعالیت پاراکسوناز، آریل استراز،LDL  اکسیده شده و مقدار ویتامین E موجود در LDL افراد با کلسترول طبیعی و مبتلا به هیپرکلسترولمی است. 16 نفر داوطلب با کلسترول نرمال (کلسترول تام 200>). 11 نفر با سطح کلسترول متوسط (کلسترول بین 239-200) و 14 نفر مبتلا به هیپرکلسترولمی (کلسترول ≥240 میلی گرم در دسی لیتر) بین سنین 50-25 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه های خون در روزهای اول، چهاردهم و بیست و نهم ماه رمضان تهیه شد. فعالیت آنزیم پاراکسوناز با اندازه گیری میزان اولیه هیدرولیز پاراکسون و تولید 4- نیتروفنل و فعالیت آنزیم آریل استراز با استفاده از فنل استات بعنوان سوبسترا تعیین شد. حساسیت اکسیداسیون LDL در حضور مس تعیین و بصورت زمان تاخیر (LAG TIME) و میزان گسترش (PROPAGATION RATE) نشان داده شد. فعالیت آنتی اکسیداتیو پلاسما نیز با توانایی کاهش آهن پلاسما (روش (FRAP اندازه گیری شد فعالیت آنزیم پاراکسوناز در طی دوران روزه داری در هر سه گروه کاهش نشان داد: در افراد نرموکلسترولمیک (29±55 در روز اول در مقابلU/ml 25±51 در روز 29 ماه رمضان)، در گروه با خطر متوسط 69±42 در روز در مقابل 62±37 U/ml در روز 29): در افراد هیپرکلسترولمیک 58±30 در روز اول در مقابل 54±27 U/ml در روز 29 ماه رمضان) (P<0.05). میانگین زمان تاخیر اکسیداسیون LDL نیز در هر سه گروه کاهش یافت: در افراد با کلسترول طبیعی 57±11) در روز اول در مقابل 51±11 در روز 14 و 48±8 دقیقه در روز 29)؛ در گروه با خطر متوسط 58±11) در روز اول در مقابل 56±13 در روز 14 و 49±11 دقیقه در روز 29)؛ در گروه هیپروکلسترولیمک 58±12) در روز اول در مقابل 53±9 در روز 14 و 5±47 دقیقه در روز بیست و نهم ماه رمضان). مقدار ویتامین E موجود در LDL تنها در گروه با کلسترول طبیعی کاهش داشت (1.4±3.9 در روز اول در مقابل 1±3.1 در روز 14 و 2.9±0.6 mg/ml در روز 29 ماه رمضان؛ P<0.05). فعالیت آنتی اکسیدانی پلاسما به طور معنی داری در هر سه گروه کاهش نشان داد. میزان گسترش اختلاف معنی داری در طی ماه رمضان در هیچ گروهی نداشت. فعالیت آریل استراز نیز تنها در گروه با خطر متوسط افزایش داشت (34±168 در روز اول در مقابل 215±66 U/ml در روز 29).نتیجه گیری: فعالیت آنزیم پاراکسوناز و مقدار ویتامین E موجود در LDL در حین مدت روزه داری کاهش و حساسیت اکسیداسیون LDL افزایش می یابد. این تغییرات در افراد با غلظت کلسترول طبیعی بارزتر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، پیام، رحمانی، مازیار، حیدری، مهران، سیاه کلاه، بهنام، هدایتی، مهدی، و عزیزی، فریدون. (1380). اثر روزه داری ماه رمضان بر میزان فعالیت آنزیمهای پاراکسوناز, آریل استراز, LDL اکسید شده و مقدار ویتامین E موجود در LDL کلسترول در افراد با کلسترول طبیعی و مبتلا به هیپرکلسترولمی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 3((ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت))، 16-16. SID. https://sid.ir/paper/27199/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی پیام، رحمانی مازیار، حیدری مهران، سیاه کلاه بهنام، هدایتی مهدی، عزیزی فریدون. اثر روزه داری ماه رمضان بر میزان فعالیت آنزیمهای پاراکسوناز, آریل استراز, LDL اکسید شده و مقدار ویتامین E موجود در LDL کلسترول در افراد با کلسترول طبیعی و مبتلا به هیپرکلسترولمی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1380؛3((ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت)):16-16. Available from: https://sid.ir/paper/27199/fa

    IEEE: کپی

    پیام صالحی، مازیار رحمانی، مهران حیدری، بهنام سیاه کلاه، مهدی هدایتی، و فریدون عزیزی، “اثر روزه داری ماه رمضان بر میزان فعالیت آنزیمهای پاراکسوناز, آریل استراز, LDL اکسید شده و مقدار ویتامین E موجود در LDL کلسترول در افراد با کلسترول طبیعی و مبتلا به هیپرکلسترولمی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 3، no. (ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت)، pp. 16–16، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27199/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button