مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,565
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه غلظت لیپوپروتئین های سرم و فشار خون روزه داران قبل و بعد از دوران روزه داری

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 3

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مقدمه: برای روزه داری اثرات روانی و تذهیب معنوی فراوانی در نظر گرفته شده است و از آن روی که بخشی از این اثرات از طریق مداخله های بیولوژیک (امتناع) از خوردن و آشامیدن صورت می پذیرد. برای هر پزشک که در کشورهای اسلامی طبابت می کند، لازم است که از وقایع و اتفاقات بیولوژیکی که در طول این ماه در بدن افراد رخ می دهد آگاه باشد. تحقیقات مختلفی که در زمینه لیپوپروتئین های افراد روزه دار انجام شده است احتمال افزایش آنها را در طی دوران روزه داری بیان می کند. در این تحقیق سعی شده است که عوامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی (تغییرات لیپوپروتئین ها و فشار خون) افراد روزه دار را بررسی نماییم.مواد و روش ها: در اواخر فصل پاییز و اوایل زمستان که ساعات روزه داری کمتر از 13 ساعت در روز بود، 44 مرد داوطلب که همگی از کارکنان یک مرکز نظامی واقع در تهران بودند، پس از دریافت شرح حال و معاینه ابتدایی و نظر پزشکی مبنی بر سلامت جسمانی و عدم وجود مانع برای روزه داری، وارد طرح شوند. اهداف طرح برای آنان توضیح داده شد و اجازه مبنی بر خونگیری از آنان دریافت شد. از تمامی افراد دوبار فشار خون و نمونه خون گرفته شد. یکبار قبل از شروع ماه رمضان و یکبار در روز 29 ماه رمضان و هر دوبار دقت شد که حداقل 8 ساعت از آخرین وعده غذایی افراد گذشته باشد. نمونه های خون هر دو بار به یک آزمایشگاه برده شدند و با یک نوع کیت غلظت سرمی تری گلیسرید (TG)، کلسترول (TC)، لیپوپروتئین با وزن مولکولی پایین (LDL) و لیپوپروتئین با وزن مولکولی بالا (HDL) اندازه گیری شدند. غلظت لیپوپروتئین های سرم و میزان فشار خون از نظر نمایه توده بدننی (BMI) تعدیل شدند.یافته ها: میانگین سنی افراد شرکت کننده در طرح 39.8±5.39 سال بود. میانگین غلظت تری گلیسرید قبل و بعد از دوران روزه داری به ترتیب 175±60 و mg/dl 160±71، میانگین غلظت کلسترول قبل و بعد از دوران روزه داری به ترتیب 231±42 و mg/dl 219±35 و میانگین غلظت HDL قبل و بعد از دوران روزه داری به ترتیب35.7±6.5  و mg/dl 36.1±5.9 بود که هیچ یک تفاوت معنی داری را مطرح نمی کند. ولی میانگین غلظت LDL بعد از دوران روزه داری به طور معنی داری نسبت به قبل از آن افزایش نشان داد، (150±34 در مقابل mg/dl 142±37، P<0.05) میانگین فشار سیستولی خون قبل و بعد از ماه رمضان به ترتیب 110.3±11.7 و mmHg 113.2±11.2 بود که از نظر آماری معنی دار نبود، ولی میانگین فشار دیاستولی خون قبل و بعد از ماه رمضان به ترتیب78.0±10.0  و mmHg 81.2±9.0 بود که بیانگر تفاوت معنی دار می باشد (P<0.05).نتیجه گیری: گرچه فشار خون دیاستولی بعد از ماه رمضان نسبت به قبل از آن به طور معنی داری افزایش نشان می دهد، ولی میزان این افزایش اندک و در حدود مقادیر طبیعی بود. این مطالعه LDL سرم بعد از روزه داری نسبت به قبل از آن به طور معنی داری افزایش یافته است که این مساله تاییدی بر نظر دیگر مقالات مشابه در این زمینه می باشد. از طرف دیگر گرچه تفاوت معنی داری در سطح خطای الفای 0.05 در غلظت کلسترول قبل و بعد از دوران روزه داری بدست نیامد، ولی غلظت کلسترول بعد از روزه داری افزایش یافت. با بررسی نتایج این مطالعه و دیگر مطالعات مشابه به این نتیجه حاصل می شود که غلظت کلسترول تام سرم در طی دوران روزه داری افزایش می یابد. این افزایش احتمالا می تواند به دلیل تغییر رژیم غذایی روزه داران و تمایل بیشتر آنان به صرف غذاهای حاوی چربی های اشباع شده باشد. وظیفه مسوولان، رسانه های عمومی، پزشکان، کادر درمانی، متخصصان تغذیه و دیگر دست اندر کاران است که با آموزش و ارایه توصیه های تغذیه ای صحیح، در عین رساندن مواد مغذی لازم در این دوران به بدن، از افزایش غلظت کلسترول تام سرم جلوگیری نمایند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، پیام، والایی، فراز، قنبریان، آرش، و قانبیلی، جعفر. (1380). مقایسه غلظت لیپوپروتئین های سرم و فشار خون روزه داران قبل و بعد از دوران روزه داری. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 3((ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت))، 3-3. SID. https://sid.ir/paper/27211/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی پیام، والایی فراز، قنبریان آرش، قانبیلی جعفر. مقایسه غلظت لیپوپروتئین های سرم و فشار خون روزه داران قبل و بعد از دوران روزه داری. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1380؛3((ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت)):3-3. Available from: https://sid.ir/paper/27211/fa

    IEEE: کپی

    پیام صالحی، فراز والایی، آرش قنبریان، و جعفر قانبیلی، “مقایسه غلظت لیپوپروتئین های سرم و فشار خون روزه داران قبل و بعد از دوران روزه داری،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 3، no. (ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت)، pp. 3–3، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27211/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button