مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,883
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری اسیدهای چرب، استرول ها و ویتامین E فندق های برداشت شده از برخی نواحی ایران بوسیله روش های کروماتوگرافی

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 107

چکیده

 فندق به خاطر داشتن مقدار بالای روغن, اسیدهای چرب ضروری, استرول ها, آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی دارای ارزش تغذیه ای قابل توجهی است. اسیدهای چرب تک غیر اشباعی و چند غیراشباعی و همینطور استرول ها در کاهش کلسترول لیپوپروتئینی با دانسیته پایین (LDL) و کاهش بیماری های قلبی و عروقی نقش بسزایی ایفا می کنند. در این تحقیق, اسیدهای چرب و استرول های روغن بدست آمده از فندق های برداشت شده از باغ های ایران بوسیله GC اندازه گیری شده است. چهار رقم فندق از چهار منطقه مغان, قزوین, رودسر) شمال کشور( و فندقلوی اردبیل از نظر ترکیبات اسید های چرب موجود در روغن این ارقام اندازه گیری و با هم مورد مقایسه قرار گرفتند. درصد روغن استخراج شده در این نمونه ها بین 52-55 درصد بوده است. اسیدهای چرب اولئیک, لینولئیک, لینولنیک, پالمیتیک, استئاریک, ایکوزانوئیک (Eicosanoic Acid) و ایکوزنوئیک (Eicosenoic Acid) شناسایی و اندازه گیری شد. بیشترین آنها مربوط به اسید اولئیک و اسید لینولئیک بود که در بین ارقام مورد آزمایش رقم های قزوین و فندقلوی اردبیل به ترتیب دارای بیشترین مقدار اسید اولئیک (%80.6) و اسید لینولئیک (%19.4) بودند. بتا – سیتوسترول, استیگماسترول, کمپسترول, کلسترول و دلتا – 5 – اوناسترول در نمونه های روغن شناسایی گردیدند که بیشترین آنها مربوط به -b سیتوسترول 1502) قسمت در میلیون( در رقم مغان, کامپسترول 98) قسمت در میلیون( در رقم مغان, استیگما سترول 23) قسمت در میلیون( در رقم مغان و دلتا -5 اوناسترول 115) قسمت در میلیون( در رقم فندقلوی اردبیل تعیین شدند. میزان آلفا – توکوفرول )ویتامین (E نیز در روغن های استخراج شده از نمونه ها به وسیله HPLC اندازه گیری شد که بیشترین مقدار آلفا – توکوفرول مربوط به رقم فندقلوی اردبیل 477.5) قسمت درمیلیون( و کمترین مقدار مربوط به رقم مغان 323.8) قسمت در میلیون( بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتحی آچاچلویی، بهرام، آزادمرددمیرچی، صدیف، سیدشریفی، رضا، اصغری زکریا، رسول، و سیروس آذر، محمد. (1386). اندازه گیری اسیدهای چرب, استرول ها و ویتامین E فندق های برداشت شده از برخی نواحی ایران بوسیله روش های کروماتوگرافی. دانش کشاورزی، 17(1)، 99-107. SID. https://sid.ir/paper/28692/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی آچاچلویی بهرام، آزادمرددمیرچی صدیف، سیدشریفی رضا، اصغری زکریا رسول، سیروس آذر محمد. اندازه گیری اسیدهای چرب, استرول ها و ویتامین E فندق های برداشت شده از برخی نواحی ایران بوسیله روش های کروماتوگرافی. دانش کشاورزی[Internet]. 1386؛17(1):99-107. Available from: https://sid.ir/paper/28692/fa

    IEEE: کپی

    بهرام فتحی آچاچلویی، صدیف آزادمرددمیرچی، رضا سیدشریفی، رسول اصغری زکریا، و محمد سیروس آذر، “اندازه گیری اسیدهای چرب, استرول ها و ویتامین E فندق های برداشت شده از برخی نواحی ایران بوسیله روش های کروماتوگرافی،” دانش کشاورزی، vol. 17، no. 1، pp. 99–107، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28692/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button