مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,099
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات شوری سدیم کلرید بر روی برخی از ویژگیهای فیزیولوژیک دو رقم پیاز خوراکی ایران

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 26

چکیده

 به منظور بررسی اثرات تنش شوری آب آبیاری ناشی از سدیم کلرید, این تحقیق در سال 1380 بر روی دو رقم پیاز خوراکی در یک طرح آماری کرت های خرد شده در سه تکرار با احتساب رقم در کرتهای اصلی در دو سطح شامل پیاز قرمز ری و طارم زنجان, و شوری در کرتهای فرعی در پنج سطح صفر, 25, 50, 75 و 100 میلی مولار سدیم کلرید اجرا گردید. گیاهان در محلول غذایی هوگلند پرورش یافتند و در پایان مرحله رشد برگ مقادیر پرولین, کل قندهای محلول, کلروفیل کل, سدیم, پتاسیم, کلسیم, کلر, فسفر و گوگرد در برگ اندازه گیری شد. مقادیر عناصر مذکور در پایان مرحله رشد سوخ نیز اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که با افزایش درجه شوری مقدار کلروفیل کل برگ کاهش معنی دار یافت ولی در مقابل میزان تولید پرولین به ویژه در رقم قرمز ری که رقم متحمل تری بود افزایش پیدا کرد. علاوه بر اینها مقادیر سدیم و کلر در برگ و سوخ بصورت معنی دار افزایش, و کلسیم, پتاسیم و گوگرد کاهش یافتند. در این تحقیق افزایش عناصر سدیم و کلر موجب مسمومیت یونی به ویژه در سطوح بالای شوری شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خدادادی، محسن، و امیدبیگی، رضا. (1383). اثرات شوری سدیم کلرید بر روی برخی از ویژگیهای فیزیولوژیک دو رقم پیاز خوراکی ایران. دانش کشاورزی، 14(3)، 11-26. SID. https://sid.ir/paper/28758/fa

    Vancouver: کپی

    خدادادی محسن، امیدبیگی رضا. اثرات شوری سدیم کلرید بر روی برخی از ویژگیهای فیزیولوژیک دو رقم پیاز خوراکی ایران. دانش کشاورزی[Internet]. 1383؛14(3):11-26. Available from: https://sid.ir/paper/28758/fa

    IEEE: کپی

    محسن خدادادی، و رضا امیدبیگی، “اثرات شوری سدیم کلرید بر روی برخی از ویژگیهای فیزیولوژیک دو رقم پیاز خوراکی ایران،” دانش کشاورزی، vol. 14، no. 3، pp. 11–26، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28758/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button