مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,297
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل موثر بر وضع تغذیه زنهای باردار ورامین

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 36

چکیده

 در یک بررسی مقطعی به منظور تعیین وضع تغذیه و عوامل مؤثر بر آن در زنهای باردار, کلیه زنهای باردار (235 نفر) 15 تا 45 سال (به جز زنهای افغانی) که جهت زایمان به بیمارستان شهید دکتر مفتح ورامین مراجعه کردند, مورد مطالعه قرار گرفتند. وضع تغذیه زنهای باردار براساس وزن, قد و نمایه توده بدن (BMI) تعیین گردید و اطلاعاتی شامل عوامل تن سنجی, نوع زایمان, تعداد بارداری, تحصیلات, وضعیت اقتصادی ـ اجتماعی و قد و وزن با استفاده از پرسشنامه (مصاحبه حضوری) اخذ شد. نتایج بدست آمده نشان میدهد که از نظر وضعیت زایمان, 24.6 درصد از زنهای باردار در معرض خطر بودند, 10 درصد از آنها سقط جنین کرده و 14.6 درصد با عمل جراحی (سزارین) وضع حمل کردند. از نظر سن جمعاً 26.6 درصد از زنهای باردار در معرض خطر بودند. 11.9 درصد با سن کمتر از 19 سال و 14.7 درصد با سن بالای 35 سال. سن زنهای سزارین شده بالاتر از زنهای باردار با زایمان طبیعی بود (0.003p<). در این بررسی 54.5 درصد نوزادانی که دچار مرگ و میر شدند, سن مادرانشان کمتر از 20 سال بود. تعداد بارداری ها در 28 درصد زنهای باردار بیشتر از 5 بار و فاصله زایمان با زایمان قبلی در 38.5 درصد از زنهای باردار از 2 سال کمتر بود. وزن زنهای سزارین شده بیشتر از وزن زنهای با زایمان طبیعی بود (0.02p<). قد زنهای باردار سقط جنینی نیز به طور معنی دار (0.02p<) کمتر از زنهای باردار با زایمان طبیعی و بر اساس BMI, در مجموع 2.8 درصد دچار کم وزنی یا لاغری, 49.4 درصد در دامنه طبیعی و 47.8درصد چاق بودند. بیشترین درصد لاغری در زنهای باردار که سقط جنین کرده بودند و بیشترین درصد چاقی در زنهای باردار سزارینی مشاهده شد. در این مطالعه, در بین تمام متغیرهای مستقل مربوط به مادر که نسبت به متغیر وابسته نمایه توده بدن در نظر گرفته شد, در معادله رگرسیون گام به گام, به ترتیب متغیرهای درآمد متوسط, سن مادر و نوع زایمان بصورت سزارین دارای اثر معنی داری بر متغیر وابسته بهBMI بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سهیلی آزاد، علی اکبر، جزایری، سیدابوالقاسم، جلالی، محمود، و خوشه مهری، گیتی. (1381). بررسی عوامل موثر بر وضع تغذیه زنهای باردار ورامین. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 5(1)، 31-36. SID. https://sid.ir/paper/29373/fa

    Vancouver: کپی

    سهیلی آزاد علی اکبر، جزایری سیدابوالقاسم، جلالی محمود، خوشه مهری گیتی. بررسی عوامل موثر بر وضع تغذیه زنهای باردار ورامین. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1381؛5(1):31-36. Available from: https://sid.ir/paper/29373/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر سهیلی آزاد، سیدابوالقاسم جزایری، محمود جلالی، و گیتی خوشه مهری، “بررسی عوامل موثر بر وضع تغذیه زنهای باردار ورامین،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 5، no. 1، pp. 31–36، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29373/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button