مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,427
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پروتئین سویا بر علایم یائسگی در زنان یائسه شهر ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 20

چکیده

 مقدمه: با افزایش امید به زندگی برای زنان و ثابت بودن نسبی سن یائسگی, بخش عمده ای از عمر زنان در دوران پس از یائسگی سپری می شود. دوران یائسگی همراه با علایم و عوارض متعددی است که شایع ترین و آزار دهنده ترین این عوارض شامل علایم وازوموتور (گر گرفتگی) می باشد. هدف مطالعه تعیین تاثیر پروتئین سویا بر علایم یائسگی می باشد.روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه شبه تجربی, طولی دوسوکور مورد شاهدی می باشد که به منظور تعیین تاثیر پروتئین سویا بر علایم یائسگی بر 80 زن یائسه که به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شده بودند, انجام گرفت. مطالعه در شهر ارومیه در فاصله سال 84 -83 با استفاده از رژیم غذایی پروتئین سویا به میزان 20 گرم در روز انجام گرفت. علایم یائسگی بر اساس شاخص کوپرمن قبل از مداخله, پایان هفته 4 و 8 و 12 سنجیده شد.یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که پروتئین سویا در پایان هفته (p=0.039) 4, پایان هفته (p=0.002) 8 و پایان هفته (p=0.000) 12 بر علایم یائسگی موثر بوده است و توانسته از شدت علایم یائسگی بکاهد. طوری که میانگین شدت یائسگی از 23.42±8.18 قبل از شروع مداخله به 9.17±4.92 در پایان هفته 12 رسیده است. میانگین شدت علایم یائسگی در گروه شاهد قبل از مداخله 25.4±11.16 بوده است. در پایان هفته 12 این مقدار به 17.77±9.04 رسیده است.نتیجه گیری: با توجه به اثرات سودمند سویا و عوارض هورمون ها و داروهای شیمیایی به نظر می رسد که سویا و فرآورده های آن می توانند یکی از رژیم های درمانی ساده, کم خطر و کم هزینه جهت تخفیف علایم یائسگی باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، مرضیه، و تقی زاده، مریم. (1387). تاثیر پروتئین سویا بر علایم یائسگی در زنان یائسه شهر ارومیه. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 11(4)، 16-20. SID. https://sid.ir/paper/29521/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی مرضیه، تقی زاده مریم. تاثیر پروتئین سویا بر علایم یائسگی در زنان یائسه شهر ارومیه. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1387؛11(4):16-20. Available from: https://sid.ir/paper/29521/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه ابراهیمی، و مریم تقی زاده، “تاثیر پروتئین سویا بر علایم یائسگی در زنان یائسه شهر ارومیه،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 11، no. 4، pp. 16–20، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29521/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button