مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,797
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقایسه ای آثار ضد قارچی سیر، پیاز و تربینافین علیه گونه های شایع درماتوفیت ها در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 42

چکیده

 مقدمه و هدف: درماتوفیت ها گروه تخصص یافته ای از قارچ های کراتینوفیلیک محسوب می شوند که قادر به تهاجم در نواحی شاخی پوست, مو و ناخن هستند.روش کار: در تحقیق حاضر آثار ضد قارچی دو عصاره گیاهی سیر و پیاز علیه استرین های استاندارد و بومی برخی از گونه های مهم درماتوفیت ها در شرایط آزمایشگاهی بررسی گردید و با فعالیت ضد قارچی داروی تربینافین مقایسه شد. روش استاندارد رقت در آگار (Agar Dilution Method) برای تعیین فعالیت ضد قارچی ترکیبات فوق الذکر مورد استفاده قرار گرفت. استرین های قارچی در حضور غلظت های مختلف ترکیبات مذکور در محیط سابورودکستروز آگار کشت داده شدند و مقادیر MIC و MFC هر یک از ترکیبات به طور جداگانه تعیین گردید.یافته ها: تمام ترکیبات مورد استفاده, رشد کلیه درماتوفیت ها را از طریق وابسته به غلظت مهار کردند. مقادیر MIC تربینافین و عصاره های آبی سیر و پیاز برای تمام درماتوفیت های تحت بررسی به ترتیب در محدوده 0.165- 0.005 (میکروگرم در میلی لیتر), 3.91 – 0.24 (میکرولیتر در میلی لیتر) و 500- 62.5 (میکرولیتر در میلی لیتر) محاسبه شد. مقادیر MFC ترکیبات مذکور نیز به ترتیب برابر 0.33 میکروگرم در میلی لیتر, 31.25-7.81 (میکرولیتر در میلی لیتر) و 1000 (میکرولیتر در میلی لیتر) تعیین گردید.بحث: بر اساس نتایج به دست آمده در تحقیق حاضر, تربینافین بیش ترین تاثیر ضد قارچی را علیه میکروسپوروم کانیس MC-1 و میکروسپوروم جیپسئوم PTCC 5070 در مقایسه با سایر درماتوفیت ها نشان داد. دو استرین میکروسپوروم کانیس MC-1 و PTCC 5069 بیشترین مقاومت را در برابر عصاره های آبی سیر و پیاز از خود نشان دادند. در مجموع دو ترکیب, یعنی تربینافین و عصاره آبی سیر فعالیت ضد قارچی مناسبی را در غلظت های بسیار پایین تر در مقایسه با عصاره آبی پیاز علیه درماتوفیت های تحت مطالعه نشان دادند. با توجه به قابلیت بالای مهار رشد درماتوفیت ها توسط عصاره آبی سیر و پیاز, بررسی بیشتر در خصوص یافتن فراکسیون های موثر ضد درماتوفیتی عصاره های مورد نظر و همچنین بررسی عصاره تام و فراکسیون های موثر در درمان اشکال مختلف درماتوفیتوزیس توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شمس قهفرخی، معصومه، امیررجب، نسرین، قجری، علی، و رزاقی ابیانه، مهدی. (1385). ارزیابی مقایسه ای آثار ضد قارچی سیر, پیاز و تربینافین علیه گونه های شایع درماتوفیت ها در شرایط آزمایشگاهی. دانشور پزشکی، 13(62)، 35-42. SID. https://sid.ir/paper/30955/fa

    Vancouver: کپی

    شمس قهفرخی معصومه، امیررجب نسرین، قجری علی، رزاقی ابیانه مهدی. ارزیابی مقایسه ای آثار ضد قارچی سیر, پیاز و تربینافین علیه گونه های شایع درماتوفیت ها در شرایط آزمایشگاهی. دانشور پزشکی[Internet]. 1385؛13(62):35-42. Available from: https://sid.ir/paper/30955/fa

    IEEE: کپی

    معصومه شمس قهفرخی، نسرین امیررجب، علی قجری، و مهدی رزاقی ابیانه، “ارزیابی مقایسه ای آثار ضد قارچی سیر, پیاز و تربینافین علیه گونه های شایع درماتوفیت ها در شرایط آزمایشگاهی،” دانشور پزشکی، vol. 13، no. 62، pp. 35–42، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30955/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button