مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,043
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مقایسه ای عصاره هیدروالکلی شوید و استاتین بر پروفایل لیپیدی

صفحات

 صفحه شروع 158 | صفحه پایان 168

چکیده

 مقدمه: افزایش چربی بعد از صرف غذا, به ویژه از طریق افزایش لیپوپروتئین غنی از تری گلیسرید (TRL), یکی از زودرس ترین تغییراتی است که در فرآیند آتروژنز اهمیت دارد و سبب پیشرفت بیماری قلبی - عروقی می شود. با توجه به این که تاکنون تاثیر شوید بر روی فاکتورهای جدید ایجاد کننده آترواسکلروز و همچنین, فاکتورهای کبدی بررسی نشده است, هدف از انجام این تحقیق, تعیین تاثیر مصرف عصاره شوید بر روی این فاکتورها در خرگوش های تغذیه شده با رژیم پرکلسترول و تعیین اثرات حمایتی احتمالی این گیاه بود.روش: در این مطالعه مداخله ای, 32 خرگوش نر نیوزیلندی به طور تصادفی به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تحت رژیم معمولی, گروه تحت رژیم پرکلسترول (1 درصد رژیم غذایی), گروه تحت رژیم پرکلسترول و عصاره هیدروالکلی شوید (200 mg/kg) و گروه با رژیم پرکلسترول همراه با لواستاتین (10 mg/kg) تقسیم شدند. گلوکز, کلسترول تام (TC), آپولیپوپروتئین B (ApoB), ترانس آمینازهای کبدی (ALT و AST), لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL-C), نیترات, نیتریت, فیبرینوژن و فاکتور هفت در گروه های مختلف اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شد.یافته ها: مصرف عصاره شوید کاهش معنی داری در سطح گلوکز, LDL-C, کلسترول تام, آنزیم های کبدی (ALT و AST) و فیبرینوژن در گروه رژیم پرکلسترول ایجاد نمود. مصرف این عصاره تغییر معنی داری بر روی فاکتور 7, ApoB, نیتریت و نیترات ایجاد نکرد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی از اثرات مثبت شوید در کاهش فاکتورهای التهابی و لیپیدی و آنزیم های کبدی است. بنابراین, به نظر می رسد که شوید می تواند به عنوان یک داروی موثر در کاهش خطر بیماری های قلبی - عروقی ناشی از غذاهای پرچرب مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سترکی، محبوبه، شاهین فرد، نجمه، انصاری، رویا، فروزنده، زهرا، اصغرزاده، سمیرا، و رفیعیان کوپایی، محمود. (1392). بررسی اثر مقایسه ای عصاره هیدروالکلی شوید و استاتین بر پروفایل لیپیدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 20(2)، 158-168. SID. https://sid.ir/paper/316/fa

    Vancouver: کپی

    سترکی محبوبه، شاهین فرد نجمه، انصاری رویا، فروزنده زهرا، اصغرزاده سمیرا، رفیعیان کوپایی محمود. بررسی اثر مقایسه ای عصاره هیدروالکلی شوید و استاتین بر پروفایل لیپیدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1392؛20(2):158-168. Available from: https://sid.ir/paper/316/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه سترکی، نجمه شاهین فرد، رویا انصاری، زهرا فروزنده، سمیرا اصغرزاده، و محمود رفیعیان کوپایی، “بررسی اثر مقایسه ای عصاره هیدروالکلی شوید و استاتین بر پروفایل لیپیدی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 20، no. 2، pp. 158–168، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/316/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button