مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

744
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تخلیص و بررسی خصوصیات مولکولی پارااکسوناز سرم انسان

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 151

چکیده

 هدف: هدف تخلیص پارااکسوناز -1 سرم انسان که به نظر می رسد یکی از آنزیم های موثر در خنثی سازی ‏مواد ارگانوفسفات است, می باشد.‏ روش بررسی: در این تحقیق دو نوع ستون کروماتوگرافی تعویض آنیونی (‏DEAE Sephadex A-50‎‏) و ‏غربال مولکولی (‏Sephadex G-200‎‏) برای تخلیص این آنزیم مناسب شناخته شد. با استفاده از دترجنت ‏غیریونی, آنزیم از ساختار لیپوپروتئین ‏HDL‏ جدا گردید. پس از اتصال آنزیم به ستون تعویض یون با ‏شستشوی متناوب پروتئین های ناخواسته و غیرمتصل از ستون خارج گردید. آنزیم مورد نظر با استفاده از ‏شیب غلظتی از کلریدسدیم از ستون خارج و فراکسیون های فعال جمع و بر روی ستون غربال مولکولی برده ‏شد. فراکسیون های فعال خارج شده از این ستون مجددا بر روی ستون تازه تهیه شده از میدیای ستون اول ‏‏(‏DEAE Sephadex A-50‎‏) برده شد. با این تفاوت که هم بافر تغییر یافته بود و هم ‏pH‏ بافر شستشو ‏نسبت به مرحله اول کاهش یافته بود.‏ یافته ها: نتایج نشان داد که حاصل تخلیص این روش کروماتوگرافی, آنزیم با درصد خلوص بیش از 95% و ‏فعالیت ویژه 320 واحد بین المللی در میلی گرم پروتئین است. با استفاده از ژل پلی آکریل آمید (‏SDS-‎PAGE‏) تنها یک باند پروتئینی در محدوده 43 کیلو دالتون مشاهده شد. بررسی مطالعات سینیتیکی نشان ‏داد میل ترکیبی آنزیم با سوبستراهای مختلف وابسته به بافر و یون کلسیم و سدیم است. چنان که با استفاده ‏از سوبسترای پارااکسون هیدرولیز پارااکسون توسط آنزیم تخلیص شده وابسته به کلسیم و کلرید سدیم بود ‏‏(‏‎(Km = 1.39 ± 0.52‎‏. در صورتیکه هیدرولیز فنیل استات نیاز به کلرید سدیم و کلسیم نداشت ‏(‏‎(Km = 0.728 ± 0.105‎‏. حد اکثر فعالیت آنزیم برای هیدرولیز پارااکسون در محدوده ‏pH‏ برابر 11-5/9 و ‏برای فنیل استات در محدوده 5/8-8 بود. گلیسرول 20% (حجمی - حجمی) بهترین پایدار کننده در دمای 25 ‏درجه سانتیگراد شناخته شد. بطوری که پس از مدت 20 روز در این دما بیش از 75% فعالیت اولیه آنزیم باقی ‏بود. برعکس در دمای 56 درجه سانتیگراد سولفات آمونیوم عملکرد بهتری را نشان داد. آنزیم تخلیص شده ‏توسط غلظت های میکرومولار ‏EDTA‏ و یون روی (‏Zn2+‎‏) مهار گردید. غلظت های مهاری 50 درصدی ‏‏(‏IC50‎‏) در حضور کلسیم برای هر دو مهار کننده افزایش یافت. نتیجه گیری: روش بکار رفته روش ارزان و سریع است بطوری که می توان با استفاده از این روش مقدار ‏زیادی از این آنزیم را تخلیص و آلودگی و مسمومیت با ارگانو فسفات ها را از بین برد.‏

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرانی، حسینعلی، گل منش، لیلا، بهرامی، فریده، و تابعی، سیدمحمد. (1386). تخلیص و بررسی خصوصیات مولکولی پارااکسوناز سرم انسان. مجله پزشکی کوثر، 12(2)، 139-151. SID. https://sid.ir/paper/32823/fa

    Vancouver: کپی

    مهرانی حسینعلی، گل منش لیلا، بهرامی فریده، تابعی سیدمحمد. تخلیص و بررسی خصوصیات مولکولی پارااکسوناز سرم انسان. مجله پزشکی کوثر[Internet]. 1386؛12(2):139-151. Available from: https://sid.ir/paper/32823/fa

    IEEE: کپی

    حسینعلی مهرانی، لیلا گل منش، فریده بهرامی، و سیدمحمد تابعی، “تخلیص و بررسی خصوصیات مولکولی پارااکسوناز سرم انسان،” مجله پزشکی کوثر، vol. 12، no. 2، pp. 139–151، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/32823/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button