مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

926
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر ژنوتوکسیسیتی ماکروفاژهای موش سوری

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 86

چکیده

 اهداف: تخریب اکسیداتیو DNA نقش مهمی در موتاژنز, پیری و سرطان بازی می کند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره آبی زعفران بر میزان محافظت DNA در مقابل شکست ناشی از آلودگی به سولفورموستارد در ماکروفاژ و تاثیر احتمالی آن به عنوان عامل آنتی ژنوتوکسیک بود.مواد و روش ها: تعداد مناسب ماکروفاژ از صفاق موش سوری جدا شد و پس از تایید زنده بودن, به صورت در شیشه با kMnO4 و سولفورموستارد در حضور و عدم حضور عصاره آبی زعفران تیمار شد. میزان سمیت ناشی از سولفورموستارد با سنجش MDA و GSH برحسب نانومولار بر میلی گرم پروتئین و میزان شکست DNA را به روش کامت و برحسب میزان حرکت DNA در میدان الکتروفورز و درصد DNA باقی مانده در هسته سلول ارزیابی شد.یافته ها: میزان MDA در سلول های نرمال, سلول های تیمارشده با kMnO4, سولفورموستارد و سولفورموستارد+عصاره زعفران به ترتیب 71.0±6.9, 32.0±4.2, 21.0±5.2, 39.0±81.4 نانومولار بر میلی گرم پروتئین و میزانGSH 1.9±0.8, 0.95±9.4, 1.2±9.3 55.0±1.5 نانومولار بر میلی گرم پروتئین بود. در سلول های نرمال متوسط حرکتDNA , 43.1±1.23 میکرومتر و در سلول های تیمارشده باkMnO4, سولفورموستارد و سولفورموستارد+عصاره زعفران به ترتیب 6.4±33.28, 42.4±45.40 و 92.4±75.39 میکرومتر بود. میزان DNA باقی مانده در هسته در سلول های نرمال, کنترل مثبت, سولفورموستارد و سولفورموستارد+عصاره زعفران به ترتیب 6.3±3.99, 8.3±7.20, 3.4±61.22 و 8.4±5.65 و بیان گر تاثیر معنی دار عصاره زعفران در کاهش شکست DNA در سلول های آلوده به خردل بود.نتیجه گیری: نتایج بیانگر اثرات آنتی ژنوتوکسیک عصاره آبی زعفران در محافظت DNA در مقابل شکست اکسیداتیو ناشی از خردل است. مصرف خوراکی این گیاه به صورت مکمل غذایی احتمالا می تواند از عوارض ناشی از این عوامل پیشگیری کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارعی محمودآبادی، علی، شریف، فروغ، و جعفری، مسلم. (1390). تاثیر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر ژنوتوکسیسیتی ماکروفاژهای موش سوری. مجله پزشکی کوثر، 16(2)، 79-86. SID. https://sid.ir/paper/32926/fa

    Vancouver: کپی

    زارعی محمودآبادی علی، شریف فروغ، جعفری مسلم. تاثیر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر ژنوتوکسیسیتی ماکروفاژهای موش سوری. مجله پزشکی کوثر[Internet]. 1390؛16(2):79-86. Available from: https://sid.ir/paper/32926/fa

    IEEE: کپی

    علی زارعی محمودآبادی، فروغ شریف، و مسلم جعفری، “تاثیر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر ژنوتوکسیسیتی ماکروفاژهای موش سوری،” مجله پزشکی کوثر، vol. 16، no. 2، pp. 79–86، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/32926/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button