مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,589
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرآورده های طبیعی دریایی در پیشگیری و درمان استئوپروز

صفحات

 صفحه شروع 469 | صفحه پایان 485

چکیده

 بدون شک عوامل دارویی و غذایی در پیشگیری از زوال استخوان وابسته به سن نقش بسزایی دارند. بر اساس مطالعات انجام شده تاکنون, تاثیر مصرف مواد غذایی و یا ترکیبات زیستی فعال استخراج شده از منابع دریایی در استئوپروز بسیار نوید بخش بوده است. از این میان بیشترین مطالعات بر روی عصاره جلبک های مختلف دریایی صورت گرفته است. جلبک ها به دلیل سرشار بودن از مواد معدنی ضروری, ترکیبات طبیعی اولیه و ثانویه منحصر به فرد, اسیدهای آمینه متعدد و فاکتورهای رشد, تاثیرات مطلوبی بر روی متابولیسم استخوان می گذارند. همچنین تغذیه دریایی شامل مصرف انواع آبزیان از جمله ماهی, میگو و خرچنگ منجر به افزایش جذب کلسیم و ساخت کلاژن استخوان, کاهش ساخت پروستاگلاندین ویا کاهش دفع دزوکسی پیریدینولین می گردد. از طرفی دیگر, ترکیبات ثانویه ایی از پوسته برخی نرم تنان دریایی, قارچ ها, باکتری ها, اسفنج و مرجان های دریایی استخراج و شناسایی شده اند که فعالیت ضداستئوپروزی از طریق تحریک تمایز استئوبلاست ها یا مهار تمایز استئوکلاست ها نشان داده اند. البته با وجود این که مطالعات متعددی در این زمینه انجام گردیده ولی بسیاری از این بررسی ها در سطح مدل های حیوانی مانند موش های مدل یائسگی است و مطالعات انسانی اندکی صورت گرفته است. انتظار می رود که با پیشرفت مطالعات پایه در جداسازی و شناسایی ترکیبات زیستی از منابع دریایی, تحقیقات بیشتری جهت توسعه محصولات طبیعی دریایی به عنوان عامل ضد پوکی استخوان انجام گیرد و شاهد کاربردهای بالینی بیشتر این فرآورده ها در انسان, در آینده ای نزدیک باشیم.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

قنبری، زهرا، نبی پور، ایرج، و فرخ نیا، مریم. (1394). فرآورده های طبیعی دریایی در پیشگیری و درمان استئوپروز. طب جنوب، 18(2)، 469-485. SID. https://sid.ir/paper/33941/fa

Vancouver: کپی

قنبری زهرا، نبی پور ایرج، فرخ نیا مریم. فرآورده های طبیعی دریایی در پیشگیری و درمان استئوپروز. طب جنوب[Internet]. 1394؛18(2):469-485. Available from: https://sid.ir/paper/33941/fa

IEEE: کپی

زهرا قنبری، ایرج نبی پور، و مریم فرخ نیا، “فرآورده های طبیعی دریایی در پیشگیری و درمان استئوپروز،” طب جنوب، vol. 18، no. 2، pp. 469–485، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/33941/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button