مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

911
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر فرآوری جیرههای غذایی حاوی ارقام جو بر خصوصیات مورفولوژیکی، فعالیت آنزیمی و غلظت اسیدهای چرب فرار روده باریک و لیپیدهای سرم خون جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 403 | صفحه پایان 418

چکیده

 زمینه مطالعه: ارقام جو دارای مقادیر متفاوتی از مواد ضد تغذیه ای بوده که اثرات منفی بر اکوسیستم روده طیور دارند و غلظت کلسترول خون را کاهش می دهند. هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر فرآوری جیره های غذایی حاوی ارقام جو بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی, فعالیت آنزیمی, غلظت اسیدهای چرب فرار دستگاه گوارش و غلظت لیپیدهای سرم خون جوجه های گوشتی صورت گرفت. روش کار: آزمایش به روش فاکتوریل 2×2×3 و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل ارقام جو (فجر, ریحانه و یوسف), شکل فیزیکی خوراک (آردی و پلت) و سطح آنزیم (g/kg 0 و 05/0 ماده خشک) بودند. از تعداد 972 قطعه جوجه گوشتی سویه راس درقالب12 تیمار, 3 تکرار و 27 قطعه جوجه به ازای هر تکرار استفاده گردید. نتایج: میزان فعالیت آنزیم های آمیلاز ژژونوم, لیپاز پانکراس وpH تحت تأثیر اثرات اصلی ( به استثنای واریته) و اثرات متقابل قرار گرفت (0. 05>P). فرآوری (پلت نمودن, افزودن آنزیم و یا ترکیبی از پلت و آنزیم) جیره های حاوی واریته های مختلف جو, بویژه جیره های حاوی جو واریته ریحانه سبب کاهش میزان ویسکوزیته محتویات گوارشی (0. 05>P) و افزایش غلظت اسیدهای چرب فرار و درصد نسبی اسید استیک و اسید بوتیریک شد (0. 05>P). تغذیه پرندگان با جیره های حاوی جو واریته فجر, جیره های پلت و یا جیره های حاوی آنزیم, میزان گلوگز, کلسترول و HDL خون را کاهش داد (0. 05>P). نتیجه گیری نهایی: با توجه به اینکه جو واریته ریحانه در مقایسه با سایر واریته ها میزان پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای محلول پایین تری داشت, لذا این واریته به فرآوری و افزودن آنزیم پاسخ مناسبتری نشان داد و سبب بهبود خصوصیات مورفولوژیکی روده باریک گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هوشمندی، علی محمد، یعقوبفر، اکبر، بوجارپور، محمد، و سالاری، سمیه. (1397). تأثیر فرآوری جیرههای غذایی حاوی ارقام جو بر خصوصیات مورفولوژیکی, فعالیت آنزیمی و غلظت اسیدهای چرب فرار روده باریک و لیپیدهای سرم خون جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 73(4 )، 403-418. SID. https://sid.ir/paper/34800/fa

    Vancouver: کپی

    هوشمندی علی محمد، یعقوبفر اکبر، بوجارپور محمد، سالاری سمیه. تأثیر فرآوری جیرههای غذایی حاوی ارقام جو بر خصوصیات مورفولوژیکی, فعالیت آنزیمی و غلظت اسیدهای چرب فرار روده باریک و لیپیدهای سرم خون جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1397؛73(4 ):403-418. Available from: https://sid.ir/paper/34800/fa

    IEEE: کپی

    علی محمد هوشمندی، اکبر یعقوبفر، محمد بوجارپور، و سمیه سالاری، “تأثیر فرآوری جیرههای غذایی حاوی ارقام جو بر خصوصیات مورفولوژیکی, فعالیت آنزیمی و غلظت اسیدهای چرب فرار روده باریک و لیپیدهای سرم خون جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 73، no. 4 ، pp. 403–418، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34800/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button