مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

100
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جایگزینی روغن ماهی با روغن سویا یا کلزا بهمراه مکمل ال کارنیتین بر عملکرد رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 126

چکیده

 زمینه مطالعه: منابع روغن ماهی برای استفاده در آبزی پروری محدود است و منابع مختلف روغن ترکیب اسیدهای چرب متفاوتی دارند. هدف: هدف اصلی این پژوهش بررسی اثرات منابع روغن های گیاهی سویا و کلزا به جای روغن ماهی, با و بدون مکمل ال کارنیتین بر عملکرد رشد و فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان انگشت قد بود. روش کار: 180 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن g 2± 28 در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 به مدت 10 هفته از شش جیره غذایی شامل سه نوع روغن ماهی, سویا و کلزا با دو سطح صفر و g/kg 1 ال کارنیتین در جیره تغذیه شدند و افزایش وزن, ضریب تبدیل خوراک, رشد ویژه, راندمان لاشه و کبد, و نیز آلبومین, پروتئین کل, کلسترول, تری گلیسیرید و لیپوپروتئین با چگالی بالای سرم خون ماهی ها در پایان آزمایش اندازه گیری شد. نتایج: جایگزینی روغن سویا و کلزا با روغن ماهی در جیره غذایی تأثیری بر افزایش وزن, مصرف خوراک, ضریب تبدیل خوراک و رشد ویژه, وزن بدن, لاشه, کبد, وزن نسبی آن ها و شاخص فربهی ماهی ها نداشت اما افزودن مکمل ال کارنیتین به جیره غذایی سبب بهبود معنی دار افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک و افزایش شاخص فربهی ماهی ها شد (05/0>P). روغن سویا سبب افزایش معنی دار کلسترول و تری گلیسیرید سرم خون ماهی ها شد و روغن کلزا سبب کاهش معنی دار گلوبولین و لیپوپروتئین با چگالی بالای سرم خون ماهی ها شد (05/0>P). ال کارنیتین سبب افزایش معنی دار پروتئین کل و کلسترول سرم خون ماهی ها شد(05/0>P). نتیجه گیری نهایی: نتیجه این پژوهش نشان داد که روغن ماهی می تواند در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان با روغن سویا یا کلزا جایگزین شود و پاسخ های رشد و فراسنجه های بیوشیمیایی خون ماهی قزل آلای رنگین کمان به مکمل ال کارنیتین, بستگی به نوع منبع روغن جیره غذایی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالی، سیدمحمدعلی، کیانی، مسیب، جلالی، سیدامیرحسین، و پوررضا، جواد. (1398). اثر جایگزینی روغن ماهی با روغن سویا یا کلزا بهمراه مکمل ال کارنیتین بر عملکرد رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 74(1 )، 117-126. SID. https://sid.ir/paper/34923/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی سیدمحمدعلی، کیانی مسیب، جلالی سیدامیرحسین، پوررضا جواد. اثر جایگزینی روغن ماهی با روغن سویا یا کلزا بهمراه مکمل ال کارنیتین بر عملکرد رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1398؛74(1 ):117-126. Available from: https://sid.ir/paper/34923/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدعلی جلالی، مسیب کیانی، سیدامیرحسین جلالی، و جواد پوررضا، “اثر جایگزینی روغن ماهی با روغن سویا یا کلزا بهمراه مکمل ال کارنیتین بر عملکرد رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 74، no. 1 ، pp. 117–126، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34923/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button