مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

755
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسانس مرزه خوزستانی بر pH پس از کشتار و پتانسیل آنتی اکسیداتیو عضله سینه مرغ گوشتی تحت تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 227 | صفحه پایان 234

چکیده

 زمینه مطالعه: تامین منابع آنتی اکسیدانی از طریق خوراک یا آب برای مرغ گوشتی ضمن کاهش اثرات زیانبار رادیکال های آزاد در بدن پرنده متاثر از تنش گرمایی, به افزایش پتانسیل آنتی اکسیداتیو و پایداری لیپیدها در بافت های مختلف کمک می کند.هدف: این مطالعه به منظور بررسی تاثیر اسانس مرزه خوزستانی (Satureja khuzistanica) بر تغییرات پس از کشتار pH و پتانسیل آنتی اکسیداتیو عضله سینه در مرغ گوشتی اجرا شد.روش کار: تعداد 720 قطعه جوجه یکروزه سویه آرین تهیه و اثر شش تیمار آزمایش شامل سطوح 0 mg/L, 200, 300, 400 و 500 اسانس مرزه خوزستانی و 500 mg/L پلی سوربات-80 در آب آشامیدنی, در 6 تکرار (شامل 20 پرنده), در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی, طی 42 روز بررسی شد. فعالیت آنزیم کاتالاز (با استفاده از روش کینتیکی), گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز (با استفاده از کیت های راندوکس) بوسیله اسپکتروفتومتر اندازه گیری شد. میزان پراکسیداسیون لیپید با سنجش میزان مواد واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید (TBARS) به روش شیمیایی در عضله سینه انجام گرفت.نتایج: وزن سینه, pH اولیه و نهایی عضله سینه مرغ در سن 42 روزگی, تحت تاثیر افزودن اسانس مرزه به آب آشامیدنی قرار نگرفت (p<0.05). سطوح بالاتر از 200 mg/L اسانس مرزه, میزان TBARS موجود در عضله سینه را به طور معنی داری کاهش داد (p>0.05). فعالیت آنزیم کاتالاز در عضله سینه پرندگان دریافت کننده آب حاوی اسانس, بالاتر از گروه های شاهد بود. فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در عضله سینه مرغ های دریافت کننده سطوح 400 mg/L و 500 اسانس مرزه به طور معنی داری بالاتر از مرغ های دریافت کننده آب فاقد اسانس بود (p>0.05). افزودن اسانس مرزه به آب تا سطح 400 mg/L باعث افزایش میزان فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز عضله سینه گردید (p>0.05).نتیجه گیری نهایی: افزودن اسانس مرزه خوزستانی به آب آشامیدنی مرغ گوشتی تحت تنش گرمایی, با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و کاهش پراکسیداسیون لیپید, موجب افزایش پتانسیل آنتی اکسیداتیو عضله سینه مرغ می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروی نیا، حشمت اله، علیرضایی، مسعود، قاسمی، صدیقه، و نعمتی، شیما. (1394). تاثیر اسانس مرزه خوزستانی بر pH پس از کشتار و پتانسیل آنتی اکسیداتیو عضله سینه مرغ گوشتی تحت تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 70(2)، 227-234. SID. https://sid.ir/paper/35484/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی نیا حشمت اله، علیرضایی مسعود، قاسمی صدیقه، نعمتی شیما. تاثیر اسانس مرزه خوزستانی بر pH پس از کشتار و پتانسیل آنتی اکسیداتیو عضله سینه مرغ گوشتی تحت تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1394؛70(2):227-234. Available from: https://sid.ir/paper/35484/fa

    IEEE: کپی

    حشمت اله خسروی نیا، مسعود علیرضایی، صدیقه قاسمی، و شیما نعمتی، “تاثیر اسانس مرزه خوزستانی بر pH پس از کشتار و پتانسیل آنتی اکسیداتیو عضله سینه مرغ گوشتی تحت تنش گرمایی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 70، no. 2، pp. 227–234، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35484/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button