Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,502
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان جیوه تام و تاثیر عامل احیا کننده و وزن نمونه بر آن در کنسروهای ماهی تن به روش هیدرید ژنراتور – اتمیک ابزربشن (HG-AAS)

صفحات

 صفحه شروع 331 | صفحه پایان 335

چکیده

 بنا به مطالعاتی که اخیرا در خصوص غلظت مقادیر بالقوه خطرناک جیوه, آلاینده ای با وقوع جهانی و شدیدا سمی, در ماهیان دریایی و بخصوص ماهی تن انجام شده است, این تحقیق به منظور اندازه گیری مقدار جیوه تام در کنسروهای ماهی تن که پر مصرف ترین فرآورده دریایی مورد مصرف مردم می باشد, انجام شده است. به این منظور تعداد 30 کنسرو ماهی تن مربوط به کارخانجات مختلف به طور تصادفی از فروشگاه های سطح شهر جمع آوری شد. مقادیر جیوه تام همه نمونه ها با دستگاه هیدریدژنریشن جذب اتمی اندازه گیری شد. همچنین جهت بهینه سازی استخراج و اندازه گیری جیوه در نمونه های بیولوژیک, اثرات میزان SnCl2 و وزن نمونه بر میزان جذب جیوه نیز بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری با آزمون t با استفاده از نرم افزار Spss10 انجام گرفت. بر اساس نتایج حاصله, نمونه های کارخانجات مختلف دارای غلظت های متفاوت جیوه بود که مقدار میانگین آنها برابر 146.65±63.35ppb بدست آمد. همچنین بررسی اثر غلظت SnCl2 و وزن نمونه بر میزان جذب جیوه نشان داد که غلظت های مختلف  SnCl2 مورد استفاده, تاثیری بر میزان جذب نداشته ولی وزن نمونه بر میزان جذب و غلظت بدست آمده موثر می باشد. در مجموع می توان نتیجه گرفت که میزان غلظت جیوه در کنسروهای ماهی تن مورد آزمایش کمتر از حداکثر میزان باقیمانده مجاز (MRL) است به دلیل اثرات تراتوژینسیته جیوه, قویا توصیه می شود که یک تست غربالگری در محصولات تن ماهی داخلی یا محصولاتی که صادر می شود, انجام شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سالارآملی، جمیله، و علی اصفهانی، طاهره. (1387). تعیین میزان جیوه تام و تاثیر عامل احیا کننده و وزن نمونه بر آن در کنسروهای ماهی تن به روش هیدرید ژنراتور – اتمیک ابزربشن (HG-AAS). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 63(5)، 331-335. SID. https://sid.ir/paper/35603/fa

    Vancouver: کپی

    سالارآملی جمیله، علی اصفهانی طاهره. تعیین میزان جیوه تام و تاثیر عامل احیا کننده و وزن نمونه بر آن در کنسروهای ماهی تن به روش هیدرید ژنراتور – اتمیک ابزربشن (HG-AAS). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1387؛63(5):331-335. Available from: https://sid.ir/paper/35603/fa

    IEEE: کپی

    جمیله سالارآملی، و طاهره علی اصفهانی، “تعیین میزان جیوه تام و تاثیر عامل احیا کننده و وزن نمونه بر آن در کنسروهای ماهی تن به روش هیدرید ژنراتور – اتمیک ابزربشن (HG-AAS)،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 63، no. 5، pp. 331–335، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35603/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا