مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,097
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

223
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات اسانس و اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و متانولی گل میمونی اسکروفولاریا خراسانیکا بر برخی از پاتوژن های مهم غذایی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 24

چکیده

 گیاه اسکروفولاریا خراسانیکا (khorassanica Scrophularia) از تیره گل میمون و گونه بومی ایران و خراسان است که اطلاعات کافی در مورد آنالیز اسانس و اثر ضد باکتریایی آن موجود نیست. با توجه به استفاده های درمانی محلی این گیاه و سایر گونه های آن, در این مطالعه ترکیبات اسانس و اثر عصاره های آبی و متانولی گیاه مذکور بر باکتری های اشریشیاکولای و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. عصاره ها به روش ماسراسیون و اسانس توسط تقطیر با آب تهیه گردیدند. ترکیب اسانس توسط GC/MS و حداقل غلظت مهاری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با روش میکرودایلوشن براث اندازه گیری شد. در آنالیز اسانس 28 ترکیب شناسایی شد که در آن اجزای اصلی شامل 1-, 3 بیس (تری متیل سیلیل) بنزن (34.93%), پاراسیمن (12.55%), پالمتیک اسید (6.79%), تیمول (6.22%), لینالول (4.59%), سوربیتول (1.87%), کارواکرول (1.74%), گاماترپینن (1.91%), بتا-المن (1.03 %) و آلفاپینن (0.3 %) بود. نتایج نشان داد عصاره آبی گیاه دارای اثر ضدباکتری قوی تری نسبت به عصاره متانولی بود. همچنین هر دو عصاره آبی و متانولی اسکروفولاریا خراسانیکا دارای اثر بازدارندگی و کشندگی در غلظت های مورد بررسی بودند. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره آبی علیه اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 6.25 و 12.5mg/ml و برای عصاره متانولی به ترتیب 25 و 12.5mg/ml تعیین شد. لذا می توان از این عصاره به عنوان عوامل ضدمیکروبی طبیعی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    براتی، آنا، محمدی ثانی، علی، و یاورمنش، مسعود. (1395). بررسی ترکیبات اسانس و اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و متانولی گل میمونی اسکروفولاریا خراسانیکا بر برخی از پاتوژن های مهم غذایی در شرایط آزمایشگاهی. بهداشت مواد غذایی، 6(2 (پیاپی 22))، 14-24. SID. https://sid.ir/paper/356342/fa

    Vancouver: کپی

    براتی آنا، محمدی ثانی علی، یاورمنش مسعود. بررسی ترکیبات اسانس و اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و متانولی گل میمونی اسکروفولاریا خراسانیکا بر برخی از پاتوژن های مهم غذایی در شرایط آزمایشگاهی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(2 (پیاپی 22)):14-24. Available from: https://sid.ir/paper/356342/fa

    IEEE: کپی

    آنا براتی، علی محمدی ثانی، و مسعود یاورمنش، “بررسی ترکیبات اسانس و اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و متانولی گل میمونی اسکروفولاریا خراسانیکا بر برخی از پاتوژن های مهم غذایی در شرایط آزمایشگاهی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 2 (پیاپی 22)، pp. 14–24، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/356342/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button