Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2 (پیاپی 22)
  • صفحات: 

    1-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1054
  • دانلود: 

    409
چکیده: 

استفاده از ترکیبات طبیعی از جمله عصاره چای سبز در آماده سازی مواد غذایی و صنایع داروسازی محدود می باشد. کپسولاسیون مواد در نانولیپوزوم ها می تواند به عنوان یک سیستم محافظتی از ترکیبات طبیعی در طی فرآوری و نگهداری آن ها مورد استفاده قرار گیرد. در این مطالعه خصوصیات فیزیکوشیمیایی نانولیپوزوم عصاره چای سبز و همچنین محتوای فنولی، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آن مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH و خاصیت ضدمیکروبی به روش چاهک بر علیه باکتری های باسیلوس سرئوس، سالمونلا تیفی موریوم 138 فاژتایپ 2، اشریشیا کولای O157:H7 و لیستریا مونوسایتوژنز تعیین شد. میانگین قطر نانولیپوزوم ها حدود 44.7±1.9 نانومتر و شاخص پلی دیسپرسیتی 0.203±0.014 بود. بازده محصورسازی نانولیپوزوم چای سبز تحت شرایط بهینه 97% به دست آمد. فعالیت ضدمیکروبی عصاره چای سبز به طور معنی داری پس از کپسوله کردن در نانولیپوزوم افزایش یافت (p<0.05) بیشترین فعالیت ضد میکروبی نانولیپوزوم چای سبز مربوط به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز با منطقه مهار رشد 16.2 میلی متر بود، درحالی که باکتری اشریشیا کولای با هاله عدم رشد 14 میلی متری مقاوم ترین باکتری شناسایی شد. علاوه بر این، فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی چای سبز پس از کپسولاسیون در نانولیپوزوم به طور معنی داری افزایش داشت (p<0.05) به طوری که میزان IC50 آن به 1.78 میکروگرم در میلی لیتر کاهش یافت. بر اساس یافته های این تحقیق می توان گفت که نانوکپسولاسیون به طور موثری تاثیرات مفید عصاره چای سبز از جمله خواص ضد میکروبی و فعالیت های آنتی اکسیدانی آن را افزایش می دهد. لذا جهت افزایش پایداری ترکیبات طبیعی در طی فرایندهای مختلف پیشنهاد می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1054

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 409 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
نشریه: 

JOURNAL OF FOOD HYGIENE

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2016
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2 (22)
  • صفحات: 

    1-11
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    417
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

The application of natural compounds including green tea extract (GTE) in food preparation and pharmaceutical industries is limited. Encapsulation in nanoliposomes could be used as a delivery system to protect these compounds during processing and storage. In this study physicochemical characterization, total phenol content and antibacterial and antioxidant activity of green tea extract encapsulated in nanoliposomes were evaluated. GTE was encapsulated in liposomes by thin film layer method and reached to nanoscale with sonication. The antioxidant activity of nanoliposomal GTE was estimated by DPPH assay. The antibacterial activity of nanoliposomal GTE against Bacillus cereus (ATCC11778), Salmonella typhimurium 138 phage type 2, Escherichia coli O157: H7 and Listeria monocytogenes (ATCC19118) was determined using well diffusion technique. The mean diameter of nanoliposomes was about 44.7±1.9 nm and had 0.203±0.014 polydispersity index. Entrapment efficiency of nanoliposomal GTE under the optimum conditions was 97%. Antibacterial activity of GTE was significantly increased after encapsulation in nanoliposomes. The strongest antibacterial activity of nanoliposomal GTE was seen against L. monocytogenes with an inhibition zone of 16.2 mm while E. coli was the most resistance strain with an inhibition zone of 14 mm. Furthermore, the antioxidant activity of GTE was significantly increased after nanoliposome encapsulation since the IC50 value of nanoliposomal GTE was decreased to 1.78 mg/ml. Nanoencapsulation effectively enhanced beneficial properties of GTE including antimicrobial and antioxidant activities.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 417

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2 (پیاپی 22)
  • صفحات: 

    14-24
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1091
  • دانلود: 

    676
چکیده: 

گیاه اسکروفولاریا خراسانیکا (khorassanica Scrophularia) از تیره گل میمون و گونه بومی ایران و خراسان است که اطلاعات کافی در مورد آنالیز اسانس و اثر ضد باکتریایی آن موجود نیست. با توجه به استفاده های درمانی محلی این گیاه و سایر گونه های آن، در این مطالعه ترکیبات اسانس و اثر عصاره های آبی و متانولی گیاه مذکور بر باکتری های اشریشیاکولای و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. عصاره ها به روش ماسراسیون و اسانس توسط تقطیر با آب تهیه گردیدند. ترکیب اسانس توسط GC/MS و حداقل غلظت مهاری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با روش میکرودایلوشن براث اندازه گیری شد. در آنالیز اسانس 28 ترکیب شناسایی شد که در آن اجزای اصلی شامل 1-، 3 بیس (تری متیل سیلیل) بنزن (34.93%)، پاراسیمن (12.55%)، پالمتیک اسید (6.79%)، تیمول (6.22%)، لینالول (4.59%)، سوربیتول (1.87%)، کارواکرول (1.74%)، گاماترپینن (1.91%)، بتا-المن (1.03 %) و آلفاپینن (0.3 %) بود. نتایج نشان داد عصاره آبی گیاه دارای اثر ضدباکتری قوی تری نسبت به عصاره متانولی بود. همچنین هر دو عصاره آبی و متانولی اسکروفولاریا خراسانیکا دارای اثر بازدارندگی و کشندگی در غلظت های مورد بررسی بودند. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره آبی علیه اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 6.25 و 12.5mg/ml و برای عصاره متانولی به ترتیب 25 و 12.5mg/ml تعیین شد. لذا می توان از این عصاره به عنوان عوامل ضدمیکروبی طبیعی استفاده نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1091

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 676 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 14
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2 (پیاپی 22)
  • صفحات: 

    25-32
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1669
  • دانلود: 

    790
چکیده: 

کادمیوم فلزی سنگینی است که گسترش بالایی در محیط دارد و عوارض متعددی برای سلامتی انسان و حیوانات ایجاد می کند. مطالعات مختلفی نشانگر حذف فلزات سنگین توسط باکتری هاست. هدف از این مطالعه بررسی اثرات باکتری های باسیلوس کواگولانس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر کاهش تجمع کادمیوم در بافت های کلیه و کبد موش صحرایی می باشد. در این بررسی 24 سر موش صحرایی نژاد ویستار به طور تصادفی در 6 گروه شاهد و تیمار تقسیم شدند. گروه های مواجهه با کلریدکادمیوم (100 میکروگرم در میلی لیتر) و حیوانات تیمار شده با پروبیوتیک (109CFU/ml) روزانه 1 میلی لیتر محلول کادمیوم و یا سوسپانسیون باکتری را به مدت 24 روز از طریق میل مخصوص گاواژ دریافت کردند. در روز 24 موش ها پس از بی هوشی با اتر کشته شدند و میزان کادمیوم در مدفوع، کلیه و کبد آن ها با روش اسپکترفوتومتری جذب اتمی گرافیت فورانس اندازه گیری شد. پروبیوتیک های باسیلوس کواگولانس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم به ترتیب سبب افزایش 29.8 و 19.3 درصدی دفع کادمیوم از طریق مدفوع و کاهش 10.9 و 21.5 درصدی تجمع این فلز سنگین در کلیه موش صحرایی شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که هر دو پروبیوتیک تجویز شده اثرات قابل ملاحظه ای در کاهش جذب گوارشی کادمیوم داشتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1669

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 790 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2 (پیاپی 22)
  • صفحات: 

    33-42
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1366
  • دانلود: 

    798
چکیده: 

این مطالعه به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره های اسفند، رزماری و برگ بو علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای انجام شد. برای این منظور، استخراج عصاره گیاهان ذکر شده با استفاده از دستگاه مافوق صوت و استفاده از حلال های آبی، هیدروالکلی، الکلی و کلروفرم انجام گردید. جهت بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره ها از روش میکرودایلوشن براث استفاده گردید و نتایج به دو صورت «حداقل غلظت مهارکنندگی» و «حداقل غلظت کشندگی» مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج مطالعه، تمامی عصاره های به دست آمده دارای فعالیت ضدمیکروبی در مقابل باکتری های مذکور بودند. در این میان عصاره الکلی دارای بیشترین اثر ضدمیکروبی بود. با مقایسه نتایج حاصل از اثرات ضدمیکروبی رزماری، اسفند و برگ بو، هر سه گیاه دارای اثر بازدارندگی یکسانی در رقت 6.25% علیه باکتری اشریشیا کولای بودند. در مورد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس عصاره الکلی و آبی اسفند بیشترین اثرکشندگی را در رقت 6.25% داشت. طبق یافته های مطالعه می توان به این نتیجه رسید که استفاده از امواج مافوق صوت، روشی سریع، موثر و اقتصادی برای عصاره گیری از اجزای گیاهی می باشد. به علاوه، از میان حلال های آبی، هیدروالکلی، الکلی و کلروفرم، حلال الکلی جهت استخراج عوامل ضدمیکروبی موجود در گیاهان مناسب تر است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1366

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 798 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 5
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2 (پیاپی 22)
  • صفحات: 

    43-50
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1945
  • دانلود: 

    810
چکیده: 

فلزات سنگین از مهم ترین آلاینده های شیمیایی موادغذایی محسوب می شوند. شیر و فرآورده های آن به دلیل ارزش غذایی بالا و مصرف در تمامی سنین در بسیاری از نقاط جهان بخش مهمی از رژیم غذایی انسان را تشکیل می دهد. لذا این پژوهش با هدف بررسی غلظت روی، سرب، کادمیوم و مس در شیر خام تولیدی گاوداری های مستقر در شهرک صنعتی دام لرستان در سال 1393 انجام یافت. پس از انتخاب 8 واحد دامداری و تهیه 24 نمونه شیر خام، در آزمایشگاه نسبت به هضم اسیدی نمونه ها مطابق روش استاندارد اقدام شد. سپس غلظت عناصر در نمونه ها با استفاده از دستگاه نشر اتمی خوانده شد. برای پردازش آماری نتایج نیز از نرم افزار SPSS استفاده گردید. نتایج نشان داد که میانگین غلظت عناصر برای روی، سرب، کادمیوم و مس به ترتیب 104±18.5, 2720±2790, 3072±674 و 149±142 میکرو گرم در کیلوگرم بود. به علاوه میانگین غلظت تجمع یافته عناصر مورد بررسی در نمونه های شیر بسیار بیش تر از رهنمود WHO برآورد شد. با توجه به نتایج که بیانگر تجاوز میانگین غلظت تجمع یافته فلزات سنگین روی، سرب، کادمیوم و مس در نمونه های شیر از حد مجاز بود، به منظور رسیدن به سلامت و ایمنی غذایی مصرف کنندگان، در نظر گرفتن تمهیداتی از جمله نظارت بر علوفه مصرفی، آب آشامیدنی، خصوصیات اراضی پیرامون دامداری ها و محل کشت علوفه و کنترل آلاینده های منتشر شده از مراکز صنعتی مجاور شهرک صنعتی دام لرستان توصیه می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1945

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 810 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2 (پیاپی 22)
  • صفحات: 

    51-62
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2347
  • دانلود: 

    1540
چکیده: 

هدف این پژوهش بررسی امکان تولید ماست کاکائو کم چرب پروبیوتیک بود. برای این منظور از مخلوط باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس (به میزان 3% وزنی- وزنی) و نیز از مخلوط 0.8% پودر کاکائو همراه با 5% شکر و مخلوط 1.2% پودر کاکائو و 7% شکر (وزنی- وزنی) برای تهیه ماست سین بیوتیک با میزان چربی 0.5% و 1.5% استفاده شد. شمارش باکتری های پروبیوتیک، خواص فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی نمونه ها در روزهای 1، 7، 14 و 21 صورت گرفت. نتایج نشان داد کاکائو به عنوان یک پری بیوتیک می تواند سبب افزایش معنی دار (p<0.01) قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس شود. هم چنین بین ماست های حاوی کاکائو و نمونه های فاقد آن تفاوت معنی داری از نظر تعداد بیفیدوباکتریوم لاکتیس مشاهده نشد. بالاترین تعداد باکتریهای پروبیوتیک زنده در روز هفتم حاصل شد و بعد از این مدت کاهش در تعداد پروبیوتیک ها مشاهده شد ولی هیچگاه تعداد آنها به کمتر از 107cfu/g نرسید. مقدار pH در تمامی نمونه ها با گذشت زمان کاهش یافت و در نمونه های حاوی کاکائو نسبت به نمونه های شاهد، افزایش معنی دار (p<0.01) در مقدار pH مشاهده شد. نتایج بررسی تغییرات میزان چربی، افزایش معنی داری بین نمونه های حاوی کاکائو با نمونه ی شاهد، نشان نداد؛ اما میزان ماده خشک در نمونه های حاوی کاکائو به طور معنی داری بالاتر از شاهد بود (p<0.01) بنابراین کاکائو علاوه بر خاصیت پری بیوتیکی برای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس با دارا بودن ارزش تغذیه ای بالا، سبب افزایش قابل ملاحظهای در میزان کالری ماست کاکائو خواهد شد. به منظور دستیابی به خواص حسی مطلوبتر، لازماست تغییراتی در فرمولاسیون این محصول داده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2347

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1540 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2 (پیاپی 22)
  • صفحات: 

    63-71
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1476
  • دانلود: 

    772
چکیده: 

ماهی و فرآورده های دریایی به عنوان یک منبع پروتئینی با ارزش و قابل دسترس انسان محسوب می شوند. این پژوهش به منظور اندازه گیری میزان هیستامین در عضله تیره و روشن ماهی هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) و همچنین در کنسرو این ماهی انجام شد. در این بررسی 9 نمونه ماهی هوور مسقطی و 15 نمونه کنسرو ماهی تهیه شدند. ابتدا ماهیان بیومتری شده و سپس عضلات تیره و روشن از یکدیگر جدا گردیدند. اندازه گیری میزان هیستامین به روش TLC (Thin Layer Chromatography) انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که میانگین میزان هیستامین در نمونه های ماهی هوور در عضله تیره و روشن به ترتیب 154.3±52.46 و 124.4±47.05 میکروگرم در گرم بود. همچنین میانگین میزان هیستامین در کنسرو ماهی هوور 160.52±87.59 میکروگرم در گرم به دست آمد. میانگین میزان هیستامین در عضله روشن و تیره ماهیان هوور و همچنین میانگین میزان هیستامین موجود در عضله تیره و کنسرو اختلاف آماری معنی داری نداشت، درحالیکه هیستامین موجود در عضله روشن و کنسرو نشان دهنده اختلاف آماری معنی دار بود. مقادیر هیستامین در تمام نمونه ها، پایین تر از حداکثر میزان پذیرفته شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (20 میلی گرم در 100 گرم) بود، بنابراین مصرف ماهی هوور مسقطی و کنسرو آن برای انسان حساسیت ایجاد نمی کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1476

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 772 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 5
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2 (پیاپی 22)
  • صفحات: 

    73-83
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1585
  • دانلود: 

    793
چکیده: 

با توجه به افزایش روز افزون مقاومت دارویی میکروارگانیسم ها و تمایل به استفاده از نگهدارند های طبیعی، هدف از این مطالعه تشخیص خاصیت ضدباکتریایی کنگر بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای است. در این مطالعه عصاره اتانولی ساقه گیاه کنگر کردستان در روتواواپراتور عصاره گیری گردید و فعالیت ضدباکتریایی (حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی) به روش تست رقت بر روی محیط مولر هینتون آگار ارزیابی شد. مطالعه در سه تکرار انجام گرفت و داده ها با روش تجزیه پروبیت با استفاده از نرم افزار SAS 9.2 تجزیه و تحلیل شدند. کمترین حداقل غلظت مهارکننده رشد برای استافیلوکوکوس اورئوس 62.5mg/ml و همچنین کمترین میزان کشندگی این ماده برابر غلظت کمترین میزان محدودکنندگی بود. کمترین غلظت کشندگی برای اشریشیا کولای 31.25mg/ml و کمترین غلظت مهارکنندگی 15.62mg/ml برآورد شد. این مطالعه نشان داد عصاره اتانولی کنگر از توان ضدمیکروبی بسیار بالایی برخوردار است، بنابراین می توان از آن در ترکیب با سایر نگهدارنده ها جهت محافظت مواد غذایی در مقابل میکروارگانیسم های بیماری زا استفاده نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1585

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 793 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 7
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button