مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

957
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه محتوای فلوراید چهار نوع چای به دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 174

چکیده

 مطالعه, مقایسه محتوای فلوراید چهار نوع چای ایرانی و خارجی متداول در ایران بادو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی می باشد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی - آزمایشگاهی, دو نمونه چای ایرانی (گلستان, مظفر) و خارجی (لیپتون, سیلان) از نوع چای سیاه بسته بندی شده با تاریخ بسته بندی یکسان تهیه شد. از هر نوع چای سه نمونه با سری ساخت متفاوت تهیه گردید. جهت یکسان سازی شرایط تهیه چای, به ازای چهار گرم ازچای خشک, صد میلی لیتر آب مقطر در حال جوش اضافه گردید, سپس مخلوط روی حمام آب گرم باحرارت 85 درجه سانتی گراد قرار گرفت و میزان استخراج فلوراید پس از بیست دقیقه به روشهای اسپکتروفتومتری وکروماتوگرافی اندازه گیری شد. به منظور تحلیل داده ها از آزمونهای Duncan , Anova و Paired-T استفاده گردید.یافته ها: هر چهار نوع چای حاوی مقادیر قابل توجه فلوراید بودند (4.44-2.7 مگاپاسکال با روش کروماتوگرافی یونی و 4.38-2.77 مگاپاسکال با روش اسپکتروفتومتری). در هر دو روش اندازه گیری, تفاوت معنی داری بین غلظت فلوراید چهار نوع چای وجود داشت ( (P<0.05و غلظت فلوراید چای لیپتون به طور معنی داری از سه نوع چای دیگر بیشتر بود. براساس این مطالعه بین روشهای اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی برای تعیین غلظت فلوراید تفاوت معناداری وجود ندارد.نتیجه گیری: میانگین غلظت فلوارید چای لیپتون در هر دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی نسبت به سایر نمونه هابه طور معناداری بیشتر است. اختلاف معنی داری بین اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی در اندازه گیری فلوارید چای وجود ندارد

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی نوگورانی، مریم، جوادی نژاد، شهرزاد، دیده بان، نوید، و طالبی، سیدمرتضی. (1389). مقایسه محتوای فلوراید چهار نوع چای به دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 22(3 ( مسلسل 76))، 165-174. SID. https://sid.ir/paper/356439/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی نوگورانی مریم، جوادی نژاد شهرزاد، دیده بان نوید، طالبی سیدمرتضی. مقایسه محتوای فلوراید چهار نوع چای به دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1389؛22(3 ( مسلسل 76)):165-174. Available from: https://sid.ir/paper/356439/fa

    IEEE: کپی

    مریم کرمی نوگورانی، شهرزاد جوادی نژاد، نوید دیده بان، و سیدمرتضی طالبی، “مقایسه محتوای فلوراید چهار نوع چای به دو روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی یونی،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 22، no. 3 ( مسلسل 76)، pp. 165–174، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/356439/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button