مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,641
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تراکم کرم E.Foetida بر pH، نسبت C/N و سرعت فرایند در فرایند تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 98

چکیده

 روزانه مقادیر زیادی زباله از اجتماعات انسانی به روش های مختلف دفع می شود. بخش چشمگیری از این زباله ها را مواد آلی تشکیل می دهند که بازیافت این مواد و بهره گیری از آنها به روش های مختلف به علت جلوگیری از آسیب به محیط زیست و حفظ منابع و انرژی مورد توجه انسان قرار دارد. یکی از روش های مناسب بازیافت این مواد, تولید کود آلی با استفاده از روش ورمی کمپوست است که با بهره گیری از خصوصیات کرم های خاکی به تغییر و تبدیل مواد زاید آلی به کود آلی مناسب کمک می کند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر تراکم کرم ها بر مقادیر pH و نسبت C/N که از شاخص های مهم کیفی کمپوست هستند و همچنین سرعت پیشرفت فرایند است. در این مطالعه از کرم خاکی گونه Eisenia Foetida استفاده شد و 5 محیط شامل 1 محیط شاهد و 4 محیط با تعداد کرم های متفاوت ایجاد شده و مقادیر pH, نسبت C/N و سرعت فرایند بررسی شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان دهنده تاثیر معنی دار افزایش تعداد کرم بر pH نیست (p-value>0.05). این مساله نشان می دهد که افزایش تراکم کرم از 0 تا 24 تاثیر چندانی در تغییرات pH نداشته است. ولی میانگین pH در محیط های با کرم بیشتر, پایین تر است. بین تراکم کرم ها و نسبت  C/Nرابطه معنی داری به دست آمد. در تاثیر بر نسبت C/N, تراکم 0 و 6 کرم تفاوت معنی داری نشان ندادند ولی بین 0 کرم و سایر محیط ها با تعداد کرم بیشتر, تفاوت معنی داری در نسبتC/N  وجود داشت. کمترین مقدار نسبت C/N در محیط با تراکم 18 کرم به دست آمده که آن را در حد استاندارد کلاس B کمپوست طی 1 ماه فرایند شدن, قرار می دهد. همچنین بیشترین سرعت فرایند در تراکم 18 کرم در 70 گرم پسماند غذایی به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، روح اله، نبئی، امیر، اسلامی، اکبر، و نجفی صالح، حسین. (1388). بررسی تاثیر تراکم کرم E.Foetida بر pH, نسبت C/N و سرعت فرایند در فرایند تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی. محیط شناسی، 35(52)، 93-98. SID. https://sid.ir/paper/356920/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی روح اله، نبئی امیر، اسلامی اکبر، نجفی صالح حسین. بررسی تاثیر تراکم کرم E.Foetida بر pH, نسبت C/N و سرعت فرایند در فرایند تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی. محیط شناسی[Internet]. 1388؛35(52):93-98. Available from: https://sid.ir/paper/356920/fa

    IEEE: کپی

    روح اله رستمی، امیر نبئی، اکبر اسلامی، و حسین نجفی صالح، “بررسی تاثیر تراکم کرم E.Foetida بر pH, نسبت C/N و سرعت فرایند در فرایند تولید ورمی کمپوست از پسماندهای غذایی،” محیط شناسی، vol. 35، no. 52، pp. 93–98، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/356920/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button