مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

864
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مغز بادام بر لیپیدها و لیپوپروتئین های خون بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 14

چکیده

 مقدمه: افزایش لیپیدهای خون از جمله عوامل مهم خطرساز در بروز آترواسکلروز بیماریهای قلبی - عروقی است. مغزها از جمله مغز بادام غنی از لیپیدهای غیر اشباع و عوامل آنتی اکسیدان بوده و برخی از گزارشات حاکی از اثر حفاظتی آنها بر سیستم قلب و عروق می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مغز بادام بر لیپیدها و لیپوپروتئین های خون بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی است.روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی به روش قبل و بعد می باشد که بر روی 30 مرد داوطلب انجام شد. افراد مورد مطالعه روزانه 60 گرم مغز بادام به مدت چهار هفته مصرف نمود. قبل و بعد از مصرف بادام میزان لیپیدها, لیپوپروتئین ها, آپولیپوپروتئینها و لیپوپروتئین (a) خون آنها اندازه گیری شد.نتایج: مغز بادام به صورت معنی داری (p<0.001) باعث کاهش کلسترول سرم خون به میزان 36.1 میلی گرم بر دسی لیتر, تری گلیسرید به میزان 45.94 میلی گرم بر دسی لیتر, -LDL کلسترول به میزان 28.68 میلی گرم بر دسی لیتر و افزایش –HDL کلسترول به میزان 10.64 میلی گرم بر دسی لیتر گردید. مغز بادام موجب کاهش لیپوپروتیین (a) سرم خون به میزان 2.11 میلی گرم بر دسی لیتر, آپولیپوپروتئین B100 به میزان 8.93 میلی گرم بر دسی لیتر و افزایش آپولیپوپروتئین A1 به میزان 1.74 میلی گرم بر دسی لیتر شد, ولی از لحاظ آماری معنی دار نبود.نتیجه گیری: مصرف مداوم مغز بادام وضعیت لیپیدهای خطر ساز خون را بهبود بخشیده و ممکن است در فرآیند آترواسکلروز و بروز بیماریهای قلبی - عروقی نقش پیگیری کننده داشته باشد. بنابراین پیشنهاد می شود که از مغز بادام روزانه به مقدار حداقل 60 گرم در درمان بیماران هیپرلیپیدمیک استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پارساییان، نیره، جلالی خان آبادی، بمان علی، و مظفری خسروی، حسن. (1387). اثر مغز بادام بر لیپیدها و لیپوپروتئین های خون بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 16(3)، 11-14. SID. https://sid.ir/paper/35959/fa

    Vancouver: کپی

    پارساییان نیره، جلالی خان آبادی بمان علی، مظفری خسروی حسن. اثر مغز بادام بر لیپیدها و لیپوپروتئین های خون بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1387؛16(3):11-14. Available from: https://sid.ir/paper/35959/fa

    IEEE: کپی

    نیره پارساییان، بمان علی جلالی خان آبادی، و حسن مظفری خسروی، “اثر مغز بادام بر لیپیدها و لیپوپروتئین های خون بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 16، no. 3، pp. 11–14، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35959/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button