مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه دریافت زیتون و بروز سندرم متابولیک طی 3 سال پیگیری در مردان و زنان بزرگسال

صفحات

 صفحه شروع 651 | صفحه پایان 665

چکیده

 مقدمه: رژیم غذایی غنی از زیتون به عنوان یک منبع اسید چرب غیر اشباع با یک باند دوگانه (MUFA) می تواند بر عوامل خطر قلبی و عروقی موثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بروز سندرم متابولیک با میزان مصرف زیتون, روغن زیتون و محتوای اسیداولئیک آنها, طی سه سال پیگیری در بین بزرگسالان تهرانی بود.روش بررسی: پژوهش حاضر, یک مطالعه طولی بر پایه جمعیت بود که در قالب مطالعه قند و لیپید تهران انجام گرفت. اطلاعات تغذیه ای با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک جمع آوری شد. اطلاعات جمعیت شناختی توسط پرسشنامه تکمیل گردید و فشارخون و شاخص های تن سنجی آنها مطابق پروتکل های استاندارد سنجیده و تجزیه و تحلیل های بیوشیمیایی بر روی نمونه های خون ناشتا انجام شد. در پایان بر روی 1053 نفر (352 مرد و 701 زن) 60-19 ساله برای بروز سندرم متابولیک تجزیه و تحلیل آماری صورت گرفت.نتایج: میانگین سنی جمعیت 35.5±10.8 سال و میانگین دریافت زیتون در مردان و زنان به ترتیب 1.7±1.4 و 1.6±5.3 گرم در روز بود. با تعدیل عوامل مداخله گر در مردان و زنان, در بالاترین سهک دریافت روغن زیتون, نسبت شانس بروز سندرم متابولیک نسبت به سهک اول به ترتیب 0.61 و 1.17 به دست آمد و همچنین HDL کلسترول پایین, در مردان در بالاترین سهک دریافت روغن زیتون نسبت به سهک اول 0.55 بود. همچنین نسبت شانس بروز گلوکز خون بالا در بالاترین سهک دریافت زیتون در مردان 0.55 بود. برای سایر اجزای سندرم متابولیک و دریافت زیتون و روغن زیتون و محتوی اسیداولئیک آن رابطه معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: دریافت روغن زیتون با کاهش بروز HDL کلسترول پایین و دریافت زیتون با کاهش بروز گلوکز خون بالا در مردان تهرانی همراه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوزباشیان، عماد، اصغری، گلاله، حسینی اصفهانی، فیروزه، محمودی، بهناز، میرمیران، پروین، و عزیزی، فریدون. (1392). مقایسه دریافت زیتون و بروز سندرم متابولیک طی 3 سال پیگیری در مردان و زنان بزرگسال. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 21(5)، 651-665. SID. https://sid.ir/paper/36063/fa

    Vancouver: کپی

    یوزباشیان عماد، اصغری گلاله، حسینی اصفهانی فیروزه، محمودی بهناز، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. مقایسه دریافت زیتون و بروز سندرم متابولیک طی 3 سال پیگیری در مردان و زنان بزرگسال. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1392؛21(5):651-665. Available from: https://sid.ir/paper/36063/fa

    IEEE: کپی

    عماد یوزباشیان، گلاله اصغری، فیروزه حسینی اصفهانی، بهناز محمودی، پروین میرمیران، و فریدون عزیزی، “مقایسه دریافت زیتون و بروز سندرم متابولیک طی 3 سال پیگیری در مردان و زنان بزرگسال،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 21، no. 5، pp. 651–665، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36063/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button