مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

333
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تغذیه ی لاکتوفرین و پروبیوتیک بر وضعیت سلامت و کاهش آلودگی به باکتری اشرشیاکلای در بره های شیرخوار نژاد قزل

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 62

چکیده

 مواد غذایی حاصل از فرآورده های حیوانی به دلیل امکان انتقال عوامل بیماری زای میکروبی و باقیمانده داروهای آنتی بیوتیکی به بدن انسان می توانند علاوه بر اختلال در سیستم ایمنی و گوارش, باعث ایجاد مقاومت میکروبی نیز شوند. به منظور مطالعه اثر تغذیه ی سطوح مختلف پروبیوتیک و لاکتوفرین بر وضعیت سلامت و میزان آلودگی به باکتری اشرشیاکلای در بره های شیرخوار نژاد قزل, تعداد 36 بره نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل دو در سه, به شش گروه تیماری اختصاص یافتند. طی دوره 56 روزه ی آزمایش, بره ها با تیمارهای آزمایشی که شامل دو سطح پروبیوتیک (صفر و یک گرم به ازای هر رأس در روز) و سه سطح لاکتوفرین (صفر, 25/0 و 50/0 گرم به ازای هر رأس در روز) بود, به صورت انفرادی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که با وجود عدم تفاوت معنی دار بین نمره قوام مدفوع و دمای بدن, استفاده همزمان پروبیوتیک و لاکتوفرین, تعداد روزهای تحت درمان را در گروه های آزمایشی نسبت به گروه شاهد کاهش داد (05/0>P). افزون بر این, برهمکنش بین سطوح مختلف پروبیوتیک و لاکتوفرین باعث کاهش دفع باکتری اشرشیاکلای از مدفوع شد (05/0>P). تغذیه ی لاکتوفرین باعث افزایش خطی غلظت پلاسمایی آهن نسبت به گروه شاهد شد, به طوری که بالاترین سطح لاکتوفرین, بیشترین افزایش غلظت آهن را به دنبال داشت (05/0>P). به طور کلی, یافته های این پژوهش نشان داد که تغذیه ی پروبیوتیک و لاکتوفرین, وضعیت سلامت را در بره های شیرخوار بهبود بخشیدند, با این حال تغذیه ی همزمان این دو ترکیب, اثر مثبت بیشتری را در کاهش تعداد روزهای تحت درمان به دنبال داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملاکی، مختار، حسینخانی، علی، تقی زاده، اکبر، پایا، حمید، و حمیدیان، غلامرضا. (1400). تاثیر تغذیه ی لاکتوفرین و پروبیوتیک بر وضعیت سلامت و کاهش آلودگی به باکتری اشرشیاکلای در بره های شیرخوار نژاد قزل. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 34(1 (پیاپی 130) )، 55-62. SID. https://sid.ir/paper/360740/fa

    Vancouver: کپی

    ملاکی مختار، حسینخانی علی، تقی زاده اکبر، پایا حمید، حمیدیان غلامرضا. تاثیر تغذیه ی لاکتوفرین و پروبیوتیک بر وضعیت سلامت و کاهش آلودگی به باکتری اشرشیاکلای در بره های شیرخوار نژاد قزل. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1400؛34(1 (پیاپی 130) ):55-62. Available from: https://sid.ir/paper/360740/fa

    IEEE: کپی

    مختار ملاکی، علی حسینخانی، اکبر تقی زاده، حمید پایا، و غلامرضا حمیدیان، “تاثیر تغذیه ی لاکتوفرین و پروبیوتیک بر وضعیت سلامت و کاهش آلودگی به باکتری اشرشیاکلای در بره های شیرخوار نژاد قزل،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 34، no. 1 (پیاپی 130) ، pp. 55–62، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360740/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button