مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

332
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

479
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

دو دیوان در وصف طعام از شیراز قرن نهم هجری

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 58

چکیده

 فخرالدین احمد اطعمه شیرازی (د. 850ق) یکی از مقلدان بسحاق اطعمه بود که به سبک نقیضه های او, با استفاده از اسامی خوردنی ها و نوشیدنی ها و اصطلاحات مرتبط به آن ها, اشعاری سروده است. تا مدتی پیش به سبب همسانی سبک و شباهت اسمی, این دو شاعر یک نفر انگاشته می شدند و این موضوع بحث های گوناگونی را به دنبال داشت. در این مقاله با توجه به نسخه نویافته ای از اشعار احمد اطعمه (کتابخانه ملی, ش38894) جای هیچ تردیدی باقی نمی ماند که در شیراز قرن نهم هجری دو شاعر اطعمه سرا بودند. این نسخه حاوی افزون بر 400 بیت از اشعار احمد اطعمه است که از خلال آن ها اطلاعات مهمی درباره اشعار و زندگی و هم روزگاران و ممدوحین احمد اطعمه به دست می آید که در دیگر منابع هیچ اشاره ای به آنها نشده است. نسخه نویافته هم چنین شامل مقدمه دیوان احمد اطعمه, به قلم محمد قاری زعفرانی, است که متن کامل آن در انتهای مقاله درج شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حکیم، سیدمحمدحسین. (1398). دو دیوان در وصف طعام از شیراز قرن نهم هجری. آینه میراث، 17(65 )، 33-58. SID. https://sid.ir/paper/362749/fa

    Vancouver: کپی

    حکیم سیدمحمدحسین. دو دیوان در وصف طعام از شیراز قرن نهم هجری. آینه میراث[Internet]. 1398؛17(65 ):33-58. Available from: https://sid.ir/paper/362749/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدحسین حکیم، “دو دیوان در وصف طعام از شیراز قرن نهم هجری،” آینه میراث، vol. 17، no. 65 ، pp. 33–58، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362749/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button